Wat is Waves? Waves crypto Koers en meer!

Home » Blog » Wat is Waves? Waves crypto Koers en meer!

Waves is een multifunctionele blockchain-platform. Het biedt een allesomvattende gateway voor Web3 technologieën, zoals applicaties die decentraal zijn (dApps) en smart contracts. Het token dat de blockchain aandrijft heet Waves crypto.

Het bedrijf is opgericht in 2016 door Sasha Ivanov, een tech-ondernemer.

De platform omvat een infrastructuur met een scala aan innovatieve tools. Daarnaast is het een gebruiksvriendelijke platform voor ontwikkelaars. De blockchain stelt gebruikers in staat om crypto’s te maken en te lanceren.

Laten we uitzoeken hoe het werkt, maar eerst de Waves Koers

Inhoudsopgave

Waves Koers

Hoe werkt Waves? De technische details

Er zijn meerdere technologieën die gecombineerd, deze blockchain tot een formidabele Web3-infrastructuur maken. Dus laten we beginnen met het enige dat het allemaal mogelijk maakt, het Waves crypto valuta.

Waves crypto

De Waves crypto is de oorspronkelijke valuta die het Waves-ecosysteem, waaronder Waves DEX, aandrijft. Het token biedt beveiliging aan de blockchain.

Waves crypto kopen op een dex
Waves DEX: een gedecentraliseerde exchange Platform van Waves


Op zijn beurt voert en onderhoudt de Waves DEX het Neutrino-protocol. Een toolkit die de tokenisatie mogelijk maakt. Tokenization is een technologie dat activa uit de ‘echte’ wereld omzet naar digitale tokens.

Ride

Ride is een programmeertaal die door Waves is ontwikkeld om mogelijke fouten te verminderen. Naast de andere technologieën van Waves, stelt Ride, ontwikkelaars in staat om naadloos samen te werken met Dapps die gebruikmaken van de Integrated Development Environment (IDE). De applicaties die zijn ontwikkeld met behulp van Ride zijn zeer veilig en voorspelbaar.

Ride is een script die is ontworpen om (simpele) smart contracts te ontwikkelen. Zelfs Bitcoin, de allereerste blockchain, is gebouwd met behulp van een script.

Waves-NG

Het protocol zorgt dat het netwerk aanzienlijk versnelt.

Het protocol verdeelt de blockchain van Waves in twee soorten blokken: “Micro-blokken” en “Key-blokken”. Een willekeurig gekozen deelnemer maakt een Key-blok. Vervolgens gebruiken andere deelnemers een openbare sleutel in het blok om Micro-blokken te maken. De Micro-blokken bevatten transacties.

In tegenstelling tot de traditionele blockchains, worden transacties allemaal tegelijk geverifieerd. Zo werkt Waves-NG.

LPoS

Het netwerk draait op de Leased Proof-of-Stake (LPoS), een algoritme dat de blockchain goed laat werken. PoS zorgt ervoor dat de ketting van blokken niet door de war worden gebracht door kwaadwillenden. 

Het LPoS stelt gewone gebruikers zonder technische expertise in staat om het netwerk te helpen beveiligen, door hun WAVES te verhuren zonder de controle over hun tokens te verliezen. Tokenhouders kunnen op deze manier extra crypto verdienen met staking.

De combinatie van Waves-NG en de Proof of Stake zorgt ervoor dat de blockchain theoretisch honderden transacties aankan.

transactie snelheid van btc eth en waves crypto


Gravity

Gravity is een gedecentraliseerde orakel netwerk dat mogelijk is gemaakt door Waves. Het werkt op Blockchain.

Op dit netwerk hebben ontwikkelaars toegang tot real-world data en bestaande orakels van andere blockchains. Beter nog, ontwikkelaars kunnen hun eigen datasets en orakels creëren, zonder dat ze een nieuw token hoeven te creëren.

Dit maakt eenvoudige en wrijvingsloze gegevensoverdracht tussen de verschillende blockchains en de samenwerking met de buitenwereld mogelijk en makkelijker.

Waves kopen

Wil je Waves kopen? Vul hieronder in hoeveel je wilt beleggen in euro’s en kijk hoeveel Waves je ervoor terug krijgt!