Shiba Inu coin – uitleg, koers, verwachting en de meestgestelde vragen

Home » Blog » Shiba Inu coin – uitleg, koers, verwachting en de meestgestelde vragen

Hoewel de huidige waarde van Shiba Inu niet erg hoog is, neemt de munt echter een groot deel van de cryptomarkt over. Het blijkt een uitstekende keuze te zijn voor beleggers. Maar wat is Shiba Inu coin? Hoe is het in het crypto wereld gekomen? Is het de moeite waard om erin te investeren? Laten we het uitzoeken!

Inhoudsopgave

Hoe is Shiba Inu ontstaan?

De Shiba Inu is in augustus 2020 gemaakt door een anonieme persoon genaamd Ryoshi.

Net als de situatie met Bitcoin en Satoshi Nakamoto, hebben we geen idee van de ware identiteit van de maker. Voor zover we weten, kan Ryoshi ook een groep mensen zijn.

Wat is Shiba Inu coin?

Net als veel andere munten, is ook deze cryptomunt gebouwd met behulp van het Ethereum Blockchain Network.

Shiba Inu coin is een meme token, gemaakt als grap, die is gelanceerd als een rivaal van Dogecoin. Het wordt ook wel de “Doge-Killer” genoemd.

Shiba Inu heeft al enkele markten overgenomen en stijgt als een populaire keuze onder investeerders in de wereld van crypto.

Voordelen

Shiba inu coin heeft een aantal voordelen:

  • Deze tokens kunnen enorm in waarde stijgen, waardoor er gigantisch veel geld te verdienen valt. Er zijn mensen rijk geworden met Shiba Inu. Dit zou weer kunnen gebeuren. Echter kun je dit nergens op baseren en is het puur speculatie.
  • Shiba Inu wordt langzaam maar gestaag geaccepteerd als betaling door bedrijven over de hele wereld. De munten kunnen bijvoorbeeld al worden gebruikt om aankopen te doen bij GameStop, Whole Foods en Lowe’s.
  • De cryptomunt is al waanzinnig populair bij grote crypto platforms door zijn memes en doorzettingsvermogen. Ze hebben ruim 3 miljoen volgers op Twitter.

Nadelen

Shiba Inu coin heeft ook zijn nadelen. Je kunt voor jezelf nagaan of de nadelen niet zwaarder wegen dan de voordelen. Het is belangrijk om hier zelf een keuze in te maken.

De nadelen van Shiba Inu coin zijn:

  • De munt wordt voornamelijk gezien als een grap. Shiba Inu coin was puur en alleen ontworpen, om snel rijk te worden.
  • De markt is zeer volatiel.

ShibaSwap

Toen Shiba Inu coin werd ontworpen, had het helemaal geen nut.

Inmiddels heeft Shiba Inu een eigen ecosysteem ontwikkeld, de ShibaSwap, deze ecosysteem wordt draaiende gehouden door een aantal tokens, namelijk door:

  • SHIB
  • LEASH
  • BONE

ShibaSwap is een gedecentraliseerde uitwisselingsplatform waar je cryptomunten kunt uitwisselen met elkaar. In de toekomst zijn ze van plan om het mogelijk te maken, om met Shiba NFT’s te kopen.

Shiba Inu koers

Bekijk hieronder de actuele Shiba Inu koers

Het verschil tussen Shiba Inu coin en Dogecoin

Dogecoin was de eerste meme coin op de markt.

Ondanks dat het in eerste instantie als een grap was gemaakt, ontwikkelde DOGE in de daaropvolgende jaren een betrokken gemeenschap.

Shiba Inu werd gelanceerd met de verwachting het onwaarschijnlijke succes van Dogecoin na te bootsen.

Hoewel deze digitale munten een Japanse hond als logo delen, hebben ze significante verschillen.

Laten we dus enkele van de belangrijkste verschillen tussen deze twee cryptomunten bekijken. Op deze manier kunnen we hun voor- en nadelen beter begrijpen.

Mogelijkheden

Om te beginnen is Shiba een ERC20 token, wat velen als een voordeel zien. Shiba inu draait op het Ethereum platform en kan communiceren met DeFi en NFT projecten op basis van dezelfde blockchain.

DOGE is wat verouderd. Het is opgericht in 2013 en het kan niet communiceren met de bovengenoemde projecten.

Transactiesnelheid

Dogecoin transacties zijn verrassend snel. Het Scrypt-algoritme is primair verantwoordelijk voor deze snelheid.

Ter vergelijking: dogecoin heeft een geschatte tijd voor het maken van een blok van ongeveer één minuut, terwijl de bloktijd van Litecoin 2,5 minuten is; De bloktijd van Bitcoin is 10 minuten.

Shiba inu coin heeft langzamere transacties dan Dogecoin, maar met de uiteindelijke implementatie van het proof-of-stake (PoS) mechanisme door Ethereum, zouden transacties van Shiba Inu sneller kunnen zijn.

Vraag en aanbod

Zoals bij veel andere activa, wordt de prijs van een crypto bepaald door vraag en aanbod. Sommige crypto’s beperken hun aanbod om schaarste te creëren.

In sommige gevallen verhoogt schaarste de prijs van een cryptocurrency.

Dat is niet het geval met Dogecoin. Dogecoin verhoogt zijn aanbod met ongeveer 5 miljard DOGE per jaar. Deze aanpak houdt de transactiekosten laag.

Shiba Inu coin heeft daarentegen een maximale voorraad van één quadriljoen SHIB-tokens.

De overeenkomsten van SHIB en DOGE

Dogecoin en Shiba inu coin overeenkomsten en verschillen

Zoals te zien is, hebben Dogecoin en Shiba Inu aanzienlijke verschillen.

Als het gaat om overeenkomsten, worden beide cryptocurrencies verhandeld voor een fractie van een euro per munt.

Volgens verschillende experts zijn beide cryptocurrencies zeer volatiel.

Hun prijzen veranderen bijvoorbeeld drastisch wanneer een beroemdheid als Elon Musk een van deze munten vermeldt op sociale media (meestal Twitter).

Shiba Inu coin verwachting

Volgens experts is de populariteit van Dogecoin gedeeltelijk gebaseerd op de steun van Elon Musk, meestal geuit op Twitter.

Aangezien Shiba Inu wordt bestempeld als een “Dogecoin-killer”, zal het waarschijnlijk niet snel de steun van de multi-miljardair krijgen.

Shiba Inu coin heeft echter een beperkte voorraad, een totaal van één quadriljoen tokens, waarvan 40% vernietigd is. Dit maakt de token meer schaars dan de Dogecoin.

InvestingCube.com voorspelt dat de Shiba Inu coin weer zal stijgen, maar de waarheid is, dat het twee kanten op kan gaan.

Investeringen brengen altijd een risico met zich mee. Er is geen zekerheid. De Shiba Inu coin heeft echter het potentieel om een ​​topspeler te worden op de cryptomarkt!

Shiba Inu coin kopen

Shiba inu kun je op meerdere platformen kopen, waaronder Shibaswap, Uniswap of Sushiswap.

De kans is echter groot dat de aankoop fout gaat. Er zijn veel meer stappen die je moet doorlopen, wanneer je op een gedecentraliseerde exchange (DEX) crypto wilt kopen.

Wil je veilig en makkelijk Shiba inu coin kopen? Dan raden we je aan om dit te doen bij een Nederlandse handelsplatform, zoals Bitvavo.

Wil je weten hoeveel munten je kunt krijgen bij Bitvavo? Hieronder kun je makkelijk een berekening laten maken.

De meestgestelde vragen over Shiba Inu coin

Hier zijn een paar veelgestelde vragen met betrekking tot Shiba Inu coin die verder gaan dan de vraag “wat is Shiba Inu coin.”

Is Shiba Inu een goede investering?

Er is geen pasklaar antwoord; het hangt echt af van de individuele omstandigheden van beleggers. Cryptocurrencies zijn volatiele beleggingen, waar je rijk mee kunt worden of veel kunt verliezen. Pauzeer en evalueer jouw risicodrempel voordat je gaat beleggen. Doe je onderzoek en investeer nooit meer geld dan je je kunt veroorloven te verliezen.

Zal de prijs van de Shiba Inu stijgen?

Mogelijk. Je moet naar het grote geheel kijken en klaar zijn om enkele jaren te wachten totdat de munt voldoende grip heeft gekregen om een ​​recordprijs te bereiken. Voorspellers voorspellen dat Shiba Inu een prijsstijging op lange termijn zal meemaken. Het is echter bekend dat voorspellers fouten maken.

Conclusie

Sinds de lancering heeft Shiba Inu coin al veel investeerders rijk gemaakt. Voordat je echter begint met beleggen in Shiba Inu, moet je de tijd nemen en begrijpen waar Shiba Inu voor staat, inclusief de risico’s die eraan verbonden zijn.

Shiba Inu is een goede investering, maar alle investeringen brengen risico’s met zich mee. Als je alle risico’s hebt overwogen en klaar bent om Shiba Inu te kopen, overweeg dan om bij Bitvavo te kopen. Het platform is een gereguleerde uitwisseling en je krijgt toegang tot meer dan 100 cryptocurrencies.