Meme tokens: maak veel winst met weinig geld!

Home » Blog » Meme tokens: maak veel winst met weinig geld!

Zoals hun naam al aangeeft, zijn meme tokens geïnspireerd door memes. Memes zijn een stuk media, vaak humoristisch, dat zich razendsnel via internet verspreidt. Dogecoin en Shiba Inu zijn twee van de meest populaire en bekende voorbeelden.

In dit artikel leggen we uit, hoe meme tokens werken wat de kenmerken zijn en of het de moeite waard is, om in meme tokens te investeren.

Inhoudsopgave

Wat zijn meme tokens?

In tegenstelling tot Bitcoin of Ethereum, zijn memes crypto (munten) ontworpen als een eerbetoon aan een meme. Deze munten zijn ontworpen om viraal te gaan en om gedeeld te worden. Net als de memes waarop ze zijn gebaseerd.

Dogecoin is één van de grootste meme crypto op de markt. Dogecoin werd oorspronkelijk gemaakt als een grap om Bitcoin en andere reguliere cryptovaluta’s te bespotten. De ontwikkelaars waren niet van plan om er echt gebruik van te maken. En dat geldt voor de meeste meme munten. Ze zijn er om te worden verhandeld.

drie meme tokens van dogecoin

Kenmerken van meme tokens

  • zijn niet ontworpen als een utility token, maar alleen om te worden verhandeld
  • Ze zijn zeer volatiel en onderhevig aan extreme waardeveranderingen in zeer korte tijd
  • hebben vaak een onbeperkte voorraad (uitzonderingen zijn bijvoorbeeld Shiba Inu)
  • De waarden van deze munten worden bepaald door de huidige populariteit rond het token
  • Meme munten hebben normaal gesproken een zeer lage waarde per token

Hoe werken meme tokens?

Het werkt net als elke andere cryptovaluta. Ze maken optimaal gebruik van de blockchain en gerelateerde technologie. Vaak worden ze gemaakt op blockchains en smart contracts van Ethereum en Solana.

In het verleden vergde het maken van een meme crypto munt wat technische knowhow. Maar nu zijn er apps en sites ontwikkeld die al het zware werk doen. DxLaunch biedt bijvoorbeeld alles wat je nodig hebt om je eigen meme token te maken en te lanceren.

Belangrijkste leerpunten

Veel van deze munten hebben een onbeperkte voorraad. Hun populariteit wordt grotendeels bepaald door de popcultuur. De cryptomunten zijn daardoor zeer volatiel! In zeer korte tijdsperioden, kan er extreme waardeveranderingen plaatsvinden.

Volatiliteit en waarde

Cryptomunten hebben over het algemeen last van drastische schommelingen in waarde. Meer dan de koersen van fiat valuta’s, zoals de euro en dollar. Maar meme coins brengen die volatiliteit naar een heel ander niveau.

Een van de redenen dat deze munten zulke extreme waardeveranderingen ondergaan, is vanwege de manier waarop ze zijn ontworpen. In tegenstelling tot fiat-valuta’s en de meeste cryptomunten, hebben meme crypto valuta’s vaak een onbeperkte voorraad, wat betekent dat er geen limiet is aan het aantal ervan.

Tenslotte wordt de waarde van deze munt grotendeels bepaald door hoe viraal deze is gegaan. Toen Elon Musk en Mark Cuban Dogecoin promootten, schoot de waarde ervan omhoog. Maar toen de hype voorbij was, viel het net zo snel weer weg.

Fortuinen in meme coins

Toch moeten investeerders in crypto, deze munten niet afschrijven alsof ze een totale verspilling zijn. Fortuinen zijn gemaakt door meme tokens, maar er zijn ook fortuinen verloren gegaan.

Shiba inu meme token mascotte met zwarte achtergrond

Als jij in maart 2021 $ 1 in Shiba Inu had geïnvesteerd, had je deze zeven maanden later voor $ 8.000 kunnen verkopen. Er zijn maar weinig investeringen die zo snel rendement kunnen bieden. Dit is ook de reden waarom beleggers investeren in meme crypto munten, ook al vormen ze maar een klein onderdeel van hun beleggingsstrategie. Met weinig geld, kan je veel winst maken.

Conclusie

De sleutel om geld te verdienen met deze munten is om je bewust te zijn van wat er viraal gaat voordat het gebeurt. Door op de hoogte te blijven van huidige en toekomstige trends, kunnen deze munten een ongelooflijk waardevolle investering zijn. Dit is vooral het geval omdat hun waarde zo laag is, waardoor beleggers een aanzienlijk aantal kunnen kopen voor een minimaal bedrag.

Zelfs als je ervoor kiest om nooit in deze meme coins te investeren, zijn ze nog steeds een belangrijk onderdeel van de huidige cryptomarkt en iets om op te letten.