Wat is Gala Games en hoe werkt het?

Home » Blog » Wat is Gala Games en hoe werkt het?

De concurrentie in de blockchain-gamingindustrie is gevuld met veel veelbelovende projecten. Van Decentraland, Sandbox, ApeCoin en Gala Games. In de context van de blockchain-gamingindustrie is Gala een uniek project. Bij Gala Games kunnen spelers cryptocurrencies en non-fungible tokens (NFT’s) verdienen door middel van gameplay. Dus, wat is Gala Games? Waarom is het waardevol en wat levert het op? Dit artikel legt het ecosysteem en het GALA token in detail uit.

Inhoudsopgave

Gala Games koers

Wat zijn Gala Games en Gala crypto tokens?

Hier kun je een video bekijken die laat zien wat Gala is en hoe Gala Games werkt.

Gala Games is een blockchain-gamingbedrijf dat NFT-technologie en crypto integreert in een ecosysteem van verschillende games. Gala Games zelf is een platform met verschillende spellen met een aantal spellen in de bètafase. Alle games in het ecosysteem zijn gratis en je hoeft je alleen maar te registreren om te spelen.

GALA crypto munten zijn de native crypto-activa van Gala Games voor het kopen van NFT’s en om transacties uit te voeren in het spel.

Gala Games werd gelanceerd in 2021 en wordt geleid door Eric Schiermeyer, mede-oprichter van Zynga die Facebook-games maakt zoals Farmville, Mafia Wars en Poker. Momenteel heeft het Gala-platform 1,3 miljoen maandelijks actieve spelers.

Het doel van Gala Games

Gala Games beweert de makers te zijn van ‘blockchain-games die je echt wilt spelen’. De focus ligt daarom niet op GameFi (game finance) waarbij spelers voor winst spelen. Integendeel, Gala Games richt zich op kwaliteit en zorgt ervoor dat elke game leuk is en voegt vervolgens GameFi-elementen zoals Pay-to-earn toe.

Hoe werkt Gala?

Gala Games is vergelijkbaar met de Steam- en Epic Games-platforms, waar je kunt kiezen uit verschillende beschikbare games. Het verschil is dat elke game op Gala gratis is en toegankelijk is als een gedecentraliseerde applicatie (DApp). Het ecosysteem is gebouwd op het Ethereum-netwerk en het GALA crypto token gebruikt het ERC20 protocol. Het Ethereum-netwerk heeft echter invloed op de hoge gaskosten.

Sinds begin 2021 werkt Gala Games samen met verschillende andere blockchains om dure Ethereum-transactiekosten te vermijden. Momenteel zijn GALA crypto munten ook beschikbaar op Polygon en BNB Chain. Alle gebruikers kunnen nu profiteren van lage en snelle transactiekosten met behulp van beide blockchains.

Gala Games-ecosysteem

Gala gaming-ecosysteem. Bron: Moralis Academie.

Je kunt alle spellen op Gala spelen door ze op de website te openen en een account aan te maken.

Town Star

Town-star-gala-games

Town Star is de eerste game die is gelanceerd in het Gala-ecosysteem. Het is rechtstreeks gemaakt door het ontwikkelingsteam van Gala Games. Bovendien heeft Town Star met succes de prijs voor de beste blockchain-game gewonnen tijdens de AIBC Award 2022. Town Star geeft je de leiding over een kleine stad. Je moet goederen produceren en verkopen om geld te verdienen en te blijven groeien.

Je kunt veel producten produceren, variërend van melk, olie en andere landbouwproducten zoals eieren. Het doel van Town Star is om continu goederen te produceren en je stad te vergroten.

Play-to-Earn (P2E) is een concept in blockchain-gaming waarbij spelers crypto-activa kunnen verdienen door het spel te spelen.

Spelers kunnen ook verschillende NFT’s kopen in de vorm van in-game items die spelers kunnen helpen bij het produceren van goederen.

Spider Tanks

Spider Tanks is de tweede game in het Gala-ecosysteem. In tegenstelling tot Town Star is het gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaarsstudio Gamedia. Een bedrijf met tientallen jaren ervaring in het maken van games. In Spider Tanks kunnen spelers hun eigen tank maken en het opnemen tegen andere spelers in een strijdarena (ook bekend als PvP of speler-tegen-speler-modus). Je kunt Spider Tanks downloaden op de website van Gala Games en meteen beginnen met spelen.

Je kunt de trailer van Spider Tanks hieronder bekijken:

Het aantal tanks dat je kunt spelen is echter zeer beperkt als je geen Spider Tank NFT’s koopt. Dit is waar crypto- en blockchain-technologie elkaar kruisen in het spel.

Op de Gala-markt staan ​​honderden NFT Spider Tanks. Deze NFT’s maken meestal deel uit van wapens en andere elementen. Door de aanschaf van een Spider tanks NFT heb je ook het voordeel van een krachtigere Tank. Als je NFT in de game hebt, heb je ook toegang tot het P2E-aspect van Spider Tank, dat nog in ontwikkeling is.

Het P2E Spider Tank-mechanisme zal officieel van start gaan eind 2022. Gala Games heeft een lite paper gepubliceerd over het P2E Spider Tank plan met SILK-tokens die worden gebruikt als een in-game cryptocurrency.

NFT-marktplaats

nft kopen
NFT-marktplaats van GALA Games

Gala heeft een speciale NFT-marktplaats voor het game-ecosysteem. Je kunt NFT’s kopen met behulp van crypto-activa zoals ETH, BAT en GALA. Gala Games heeft een speciale digitale portemonnee om NFT en andere Gala-gerelateerde activa op te slaan. Je kunt een NFT kopen als investeringsactiva of je kunt ook items kopen om direct in het spel op het Gala-ecosysteem te gebruiken.

Op 31 juli 2022 kondigde Gala Games aan dat al haar NFT-collecties rechtstreeks op OpenSea kunnen worden gekocht. Gebruikers hoeven alleen accounts van Gala-wallet naar MetaMask te importeren om op OpenSea NFT’s te kopen.

Games nog in ontwikkeling

De onderstaande lijst bevat niet de volledige lijst van games bij Gala, maar zijn enkele van de meest veelbelovende games,:

 • Mirandus – een grootschalige fantasy-RPG-game die erg populair is in de Gala-gemeenschap. Mirandus NFT’s kunnen worden gekocht, maar de meeste zeldzame collecties zijn uitverkocht.
 • The Walking Dead: Empires – Gala Games en AMC gaan een zombiegame produceren gebaseerd op de tv-serie The Walking Dead. Deze game vereist dat spelers met andere spelers overleven in een post-apocalyptische wereld.
 • GRIT – Grit is een Battle Royale-game waarin alle spelers het tegen elkaar moeten opnemen in een arena met het Wilde Westen-thema. Grit is een samenwerking tussen Gala Games en één van ’s werelds grootste gamingplatforms, Epic Games. Bovendien wordt Grit de enige blockchain-game in de Epic Game Store.
 • Superior – Superior is een coöperatief spel waarbij meerdere spelers moeten samenwerken tegen krachtige vijanden. Superior is gemaakt door Drifter, een studio die bestaat uit tientallen ervaren ontwikkelingsteams in de game-industrie.
 • The Last Expedition – The Last Expedition is een AAA-game (triple A, wat een big budget-game betekent) gemaakt door Certain Affinity, de studio die betrokken is bij populaire games zoals Halo en Call of Duty.

Het GALA-token als investering

Fundamenteel is de positie van Gala Games zeer uniek in vergelijking met andere crypto-gaming en Metaverse-activa. In tegenstelling tot Sandbox, Decentraland en Axie Infinity, betekent investeren in GALA-tokens niet investeren in één specifiek spel. Het Gala-ecosysteem is een NFT-gamingplatform en marktplaats met verschillende games (en er komen er nog meer aan). De samenwerking van Gala Games met een van de grootste pc-gamingplatforms (Epic Games) is ook een teken dat Gala Games niet mag worden onderschat.

Gala Games heeft een enorm onbenut potentieel en de waarde van het GALA-token zal toenemen naarmate nieuwe games worden gelanceerd. We weten echter niet of de game die nog in ontwikkeling is, succesvol zal zijn wanneer deze wordt gelanceerd of niet, en investeren in GALA brengt een hoog risico met zich mee.

Kortom, GALA en het Gala-platform zijn unieke projecten in de blockchain-gamingindustrie met een groot potentieel. Dit potentieel kan echter ook worden geïnterpreteerd als een hoog risico met veel onzekerheid. Kunnen Gala Games veel gebruikers aantrekken? Is het gaming-ecosysteem veilig? Je moet bepalen of je dit soort risico’s kunt nemen of niet.

Wat maakt GALA crypto anders?

 • Divers game-ecosysteem: de games die worden ontwikkeld binnen het Gala Games-ecosysteem zijn zeer divers en richten zich op een grote verscheidenheid aan spelers. Deze strategie heeft het potentieel om veel spelers met verschillende voorkeuren aan te trekken.
 • Investeren in platform: Investeren in GALA-token betekent dat je investeert in spelplatforms en NFT. Gala Games is ook al van plan om haar platform uit te breiden met muziek, films en meer NFT-collecties.
 • Het team richt zich op de kwaliteit: Één van de belangrijkste principes van Gala Games is om eerst te focussen op de kwaliteit van het spel voordat het financiële aspect wordt overwogen (P2E, NFT, enz.). Gala Games werkt ook nauw samen met een team van ervaren ontwikkelaars om de kwaliteit van elk spel te waarborgen.

GALA token risico

 • Slechte tokenomics: momenteel is er slechts 12,5% (7,5 miljard van 50 miljard GALA) aan GALA-tokens op de markt. Dit brengt een groot risico met zich mee, aangezien er in de toekomst een hoge verkoopdruk kan ontstaan. De node-operators en Gala Games-teams hebben ook een groot aantal GALA’s. Als ze hun GALA in grote hoeveelheden verkopen, zal de prijs van de GALA zeker dalen.
 • Beveiligingsrisico: Gala Games heeft plannen om van het Ethereum-netwerk naar zijn eigen blockchain te gaan. Deze stap zal zeker niet gemakkelijk zijn en Gala moet ervoor zorgen dat haar gebruikers worden beschermd tegen hacks die steeds vaker voorkomen in de game-industrie.
 • Onzekerheid over investeringen in de blockchain-gamingindustrie: de blockchain-gamingindustrie brengt een hoog risico met zich mee, de meeste projecten zijn nog in ontwikkeling. Houd er rekening mee dat beleggen in GALA een hoog risico met zich meebrengt.

Gala Games heeft nog geen officiële roadmap. Verschillende mijlpalen en grote projecten die dit jaar worden ontwikkeld, zijn Galamuziek, Gala Film en Project Gyri (Gala Chain). Bovendien zijn sommige games in gesloten tests met beperkte gebruikers, zoals Superior, The Walking Dead: Empires, Last Expedition en Grit.

Gala (GALA) kopen

Je kunt beginnen met beleggen in GALA op Bitvavo, Coinmerce, Bitcoinmeester en Binance.

We raden zelf Bitvavo aan, omdat zij het goedkoopste zijn van Nederland. Daarnaast kun je makkelijk crypto kopen met IDEAL en is de minimale inleg €5,-.

Wil je starten? Koop je munten hieronder via bitvavo!