Dogecoin kopen? Zo doe je dat! Alles over DOGE

Home » Blog » Dogecoin kopen? Zo doe je dat! Alles over DOGE

Ook jij kunt dogecoin kopen als je geïnteresseerd bent in een alternatief voor aandelen, obligaties en andere traditionele beleggingen. Het moet echter bekend zijn dat crypto’s de neiging hebben extreem volatiel te zijn.

Dogecoin is een meme token en in de loop der jaren hebben meme tokens een enorme aanhang gekregen. Dit heeft geleid tot verschillende copycats, waaronder Shiba Inu, Doge Dash en meer.

Hoewel ze vaak als grap zijn gemaakt, kunnen deze munten mainstream worden en enorm in waarde stijgen.

Inhoudsopgave

Wat is Dogecoin?

Dogecoin is een digitale valuta die werkt als elke andere valuta.

Je kunt dogecoin kopen en deze inwisselen voor goederen en diensten. Maar, alleen bij retailers en bedrijven die de munt als betaalmiddel hebben geaccepteerd. Dogecoin kan je ook op meerdere platforms ruilen voor andere valuta. Het maakt niet uit of het nu andere crypto’s zijn of fiat-valuta’s, zoals euro’s of dollars.

Bij crypto is er geen overheidsinstantie die de munten waarde geeft. De waarde wordt verkregen door vraag en aanbod. Net als bij andere crypto’s, is ook Dogecoin gebouwd op een database dat blockchain wordt genoemd. In wezen is dat een openbaar document die elke transactie registreert.

Elke dogecoin is een “token”. In tegenstelling tot fiat-valuta’s zijn cryptovaluta’s digitaal. Er is geen fysieke weergave van het geld. Alleen een record op de blockchain van wie de eigenaar is van dat specifieke token. Wanneer je de token verkoopt of gebruikt voor een aankoop, merkt de blockchain op dat de token is overgedragen aan een nieuwe eigenaar.

Dogecoin kopen

De munt kan je op een aantal manieren kopen. De meest voorkomende is om het te kopen op een crypto platform, zoals Bitvavo.

Er zijn ook websites die jou een kleine hoeveelheid dogecoin geven, bijv. dogefaucet.com. Je kan om de drie uur munten aanvragen, echter heb je bij Dogefaucet eerst een DOGE wallet nodig. Deze kan je makkelijk downloaden op de officiële website van de token.

Je kan ook de token minen. Dit betekent dat je jouw computer gebruikt om andere Dogecoin transacties te verwerken. Voor het werk krijg je als betaling een kleine hoeveelheid munten. Dit is ontworpen voor gevorderde gebruikers en vereist een redelijk krachtige computerconfiguratie. Neem dus de tijd om een ​​tutorial te lezen over hoe je precies kunt minen voordat je het probeert. Het kost namelijk een hoop geld.

Dogecoin koers euro

De geschiedenis van DOGE

Dogecoin werd opgericht in december 2013. Het is gemaakt door Jackson Palmer, die voor Adobe in Australië werkte. Het begon als een grap geinspireerd door een meme, dat viraal ging in 2013. (zie foto hieronder)

grappige meme van shiba inu hond
originele Doge Meme

Uiteindelijk hoorde Billy Markus, een IBM-ontwikkelaar over de nieuwe valuta. Hij kreeg toestemming om de software te bouwen die de Dogecoin creëerde die velen nu kennen en waarderen.

In 2014, werd er 27 miljoen dogecoins gedoneerd, een waarde van ongeveer $ 30.000. Dit werd gedaan om de reis van het Jamaicaanse bobsleeteam naar de Olympische Spelen van Sochi te helpen financieren.

De munt is vaker gehyped door Tesla-CEO Elon Musk. Ook de Dallas Mavericks, eigendom van Mark Cuban heeft aankondigd dat het team Dogecoin als betaling zou accepteren.

DOGE minen

Zoals hierboven vermeld, is het minen van Doge of welke cryptomunt dan ook een vrij geavanceerde manoeuvre die enige knowhow en een krachtige, energie-intensieve computerconfiguratie vereist.

Mining omvat het controleren van Dogecoin transacties op de blockchain. Meerdere mensen kunnen echter dezelfde transacties proberen te verwerken, dus het vereist een beetje geluk om de beloning daadwerkelijk te krijgen voor het voltooien van de transactie.

Conclusie

Dogecoin is een iets minder serieuze benadering van de wereld van cryptocurrencies dan Bitcoin. Het begon namelijk als een grap. Het is uitgegroeid tot een zeer reële valuta, die in veel situaties kan worden gebruikt. Tot nu toe, is het nog steeds één van de populaire tokens.

De valuta kan je minen, kopen of verkregen via dogefaucet. Het heeft een relatief lage waarde, dus je zult in zeer hoge volumes moeten handelen als je grote winst verwacht.

Hieronder kan je binnen enkele stappen dogecoin kopen. Vul in hoeveel munten je wilt kopen en zie direct hoeveel het kost in euro’s.