Bitcoin kopen? Bekijk de realtime Bitcoin koers

Bitcoin kopen? De koers van Bitcoin is momenteel €64,357.85. In de laatste 24 uur is de waarde van BTC met 0.04% omhoog gegaan. De wereldwijde marketcap is €1,267.98 B. Hieronder vind je Bitcoin nieuws en de officiële websites.


Kopen verkopen Bitcoin
 • bitcoin
  Bitcoin (BTC)
 • Live prijs
  €64,357.85
 • 24 uur%
  0.04%
 • Marktkapitalisatie
  €1,267.98 B
 • Volume
  €27.56 B
 • Beschikbaar aanbod
  19.70 M BTC
 • Rang
  1

Crypto Rekenmachine

Prijsgrafiek


Loading Data
Please wait, we are loading chart data

Bitcoin is digitale geld dat op basis van peer-to-peer technologie succesvol is geworden. Er is geen centrale bank of autoriteit betrokken bij transacties en productie van de Bitcoin.

Satoshi Nakamoto

Het is gemaakt door een anonieme persoon/groep onder de naam Satoshi Nakamoto.

De populariteit van Bitcoin

De code waarmee Bitcoin is geschreven is openbaar voor iedereen. Het is een open source-project, waar alles en iedereen deel van kan uitmaken. Bitcoin heeft de manier waarop we kijken naar geld veranderd. Het idee achter Bitcoin, was om een ruilmiddel te ontwikkelen, dat onafhakelijk is van centrale autoriteiten. De valuta moest elektronisch kunnen worden overgedragen. Dit moest op een veilige manier gebeuren, dat te verifiëren kon worden en het ontwikkelingsproces moest altijd op een onveranderlijke manier gaan .

Het is een gedecentraliseerde peer-to-peer internetvaluta die mobiel betalen eenvoudig maakt. Met zeer lage transactiekosten en bescherming van jouw identiteit. Bovendien werkt het altijd en overal zonder centrale autoriteit en banken.

Hoeveel Bitcoins zijn er?

Bitcoin is ontworpen om slechts 21 miljoen BTC te creëeren, waardoor het een deflatoire valuta wordt.

Bitcoin mining 

Bitcoin gebruikt het SHA-256 hash-algoritme met een gemiddelde transactiebevestigingstijd van 10 minuten. Bitcoin kan gemined worden met behulp van ASIC-chips. Deze chips zijn alleen bedoeld om Bitcoin te minen. Inmiddels is de hash-snelheid van Bitcoin gestegen tot peta-hashes.

Het ontstaan van Altcoins

Bitcoin is de eerste succesvolle online cryptografie-valuta. Door het succes van Bitcoin heeft het andere alternatieve valuta's geïnspireerd, zoals Litecoin, Peercoin, Primecoin, en duizenden andere cryptomunten.

De cryptocurrency ging toen van start met de innovatie van het turing-complete smart contract van Ethereum, wat leidde tot de ontwikkeling van andere geweldige projecten zoals EOS, Tron en zelfs crypto-verzamelobjecten zoals CryptoKitties.

"Turing-complete", wat betekent dat het een bredere reeks computationele instructies ondersteunt. Zonder beperkingen kunnen programmeurs zo ongeveer elk smart contract schrijven dat ze maar kunnen bedenken.

Historische data

DatumPrijsVolumeMarktkapitalisatie

Crypto Exchanges

# UitwisselingPaarPrijsVolume (24 uur)bijgewerktTrust Score

Technical Analysis