Crypto kopen met PayPal: alles wat je moet weten

Home » Blog » Crypto kopen met PayPal: alles wat je moet weten

Heb jij al crypto gekocht? Steeds meer mensen storten zich namelijk in de wereld van de cryptovaluta. Niet zo gek gezien de enorme potentie. Daarnaast duiken er steeds meer succesverhalen op van mensen die claimen rijk te zijn geworden door middel van crypto. Dit wereldje wordt steeds uitgebreider, zo ook qua betalingsmogelijkheden. PayPal is één van deze betalingsmogelijkheden. Reden genoeg om in dit artikel aandacht te geven aan crypto kopen met PayPal.

Inhoudsopgave

Wat is PayPal?

logo van paypal crypto nederland

De kans bestaat dat een uitleg wat PayPal is niet nodig is, maar omdat we het er in dit artikel over gaan hebben mag een korte uitleg hierover eigenlijk niet ontbreken.

PayPal is wereldwijd een populaire betaalmethode. Je kunt hiermee snel en eenvoudig geld betalen en ontvangen. Ook internationale transacties kunnen op deze manier snel worden geregeld.

Je koppelt jouw bankaccount aan jouw PayPal account en je kunt direct aan de slag. Doe je een betaling met PayPal, zal het bedrag van de betaling automatisch af worden geschreven van jouw bankrekening, wanneer jouw PayPal saldo niet voldoende is.

De voordelen van PayPal

Wereldwijd is PayPal inmiddels uitgegroeid tot een erg populaire betaalmethode. Hierdoor is crypto kopen met PayPal ook iets wat steeds vaker voor komt. Maar waarom is PayPal nu zo populair geworden? Reden genoeg om te kijken naar enkele voordelen van deze betaalmethode.

✔ Gemakkelijk
PayPal is, wanneer je het eenmaal ingesteld hebt, misschien wel de meest makkelijke betaalmethode. Je hebt namelijk binnen een handomdraai de betaling voltooid. Ook kun je iemand terugbetalen binnen enkele seconden. Hiervoor heb je enkel het e-mailadres van degene waarnaar je overmaakt nodig.

✔ Flexibel
Ook de flexibiliteit van PayPal is te prijzen. Je koppelt jouw bankrekening aan jouw PayPal account en vervolgens kun jij kiezen hoe je wilt betalen, zonder je zorgen te hoeven maken om hoeveel geld er op jouw rekening staat. Erg handig bij het kopen van crypto via PayPal!

✔ Veilig
Tenslotte is PayPal een enorm veilige manier van betalen. Er wordt namelijk gebruikgemaakt van verschillende technologieën voor het coderen van gegevens en bescherming tegen fraude. Hierdoor kan de veiligheid van jouw gegevens worden gegarandeerd. Het is bij PayPal bijvoorbeeld ook mogelijk om jouw geld terug te krijgen, wanneer je een product niet ontvangt.

Waar koop je crypto met Paypal?

eToro broker logo

Bij eToro kan je met Paypal, jouw handelsrekening van euro’s voorzien en daarmee cryptomunten kopen. Ook in dit geval kan je geen cryptomunten versturen naar een externe wallet. De munten worden beheert door eToro.

plus500 broker logo

Bij Plus500 kan je met Paypal jouw rekening aanvullen met euro’s, vervolgens handel je in Bitcoin CFD-contracten. Je koopt geen munten, speculeert op de crypto koers en pakt rendement in euro’s.

logo van paxful een online broker

Paxful een P2P-marktplaats waar crypto’s over de hele wereld worden verhandeld. Hier is het ook mogelijk om met PayPal bitcoins te kopen.

Stappenplan: crypto kopen met PayPal

Heel leuk natuurlijk, al deze informatie. Maar hoe kun je nu crypto kopen met PayPal? Dat is erg eenvoudig en dat zul jij ook doorhebben na het lezen van onderstaand stappenplan!

Stap 1: vind een exchange
Om crypto te kunnen kopen, maak je gebruik van een exchange. Dit is een online handelsplatform waar je crypto kunt kopen en verkopen. Iedere exchange kent weer andere voor- en nadelen. Daarom zal iedereen ook zo zijn eigen voorkeur hebben. Doe een beetje onderzoek en vind een exchange die het beste bij jou past!

Stap 2: account maken
Heb je een exchange gevonden? Dan kun je nu een account aan gaan maken. Dit is een cruciale stap, aangezien je anders geen crypto kunt kopen. Zorg ervoor dat je alle gegevens juist invult, want mochten de gegevens die je nu invult niet corresponderen met jouw bankgegevens, kan dit later wel eens problemen opleveren. Bevestig je account door middel van het doen van de benodigde stappen voor verificatie.

Stap 3: geld storten
De volgende stap is het storten van geld op jouw account. Kies voor jouzelf een bedrag. Als beginner is het verstandig om niet te veel, maar ook niet te weinig te doen als eerste storting. Vervolgens kies je na het invoeren van het bedrag dat je wilt storten de betaalwijze, in dit geval is dat dus PayPal. Vervolgens ga je verder met de stappen die worden aangegeven op het scherm.

Stap 4: crypto kopen
Na het afronden van het storten van geld, kun je crypto gaan kopen. Kies een cryptomunt die je graag wilt. Welke cryptovaluta handig is om in te investeren, kan per periode verschillen. Kies een cryptomunt die je wilt kopen en vul het bedrag in dat je erin wilt stoppen. Volg nu weer de stappen die staan weergegeven. Gefeliciteerd, je hebt nu crypto gekocht met PayPal.

Paypal start met eigen exchange platform

Er zijn niet veel plaatsen waar je cryptomunten kan kopen met Paypal. In de loop van 2022 zal PayPal samen gaan werken met Paxos om cryptocoins aan te bieden. Paxos is een betrouwbare website en heeft van de staat van New York een licentie gekregen om te opereren als een gereguleerde crypto exchange.

Wat je echt moet weten is, dat Paypal de munten gaat beheren. Ze bieden een bewaaroplossing aan, waardoor de munten veilig en makkelijk gebruikt kunnen worden op het netwerk van Paypal. Deze munten worden niet in een zelfstandige crypto wallet bewaard. Het is een custodial wallet op het Paypal Netwerk. Munten op Paypal kunnen niet verstuurd worden naar (wallet)adressen op het Bitcoin netwerk.

Wil je toch directe controle hebben over alle munten en bijbehorende privé sleutels? Dan raden we aan om crypto te kopen bij een goede exchange.

Crypto kopen Nederland

Als Nederlander crypto kopen? Natuurlijk kan dat. Maar aangezien de meeste exchanges vooral internationaal gericht zijn, roept dat wel eens de vraag op, op welke manier het voor Nederlanders nu het makkelijkst is om crypto aan te schaffen. Daarom zullen hieronder enkele tips staan waar jij iets aan kunt hebben als het gaat om crypto kopen Nederland!

cryptomunten kopen met iDEAL

In Nederland is de meest gebruikte betaalmethode voor het doen van online betalingen iDEAL. Omdat de meeste exchanges in het buitenland zijn gevestigd, kun je lang niet overal betalen op deze wijze. Om het voor jouzelf zo makkelijk mogelijk te maken, is het een goed idee om een exchange te zoeken die de mogelijkheid biedt tot crypto kopen met iDEAL.

De grootste exchange, Coinbase, biedt bijvoorbeeld deze optie. Echter is deze exchange internationaal gevestigd. Gebruik je liever een exchange gevestigd in Nederland, dan is Bitvavo wellicht een betere optie.

Als Nederlanders staan we bekend in de wereld als gierig. Hoewel hierover te twisten valt, is het geen geheim dat je waarschijnlijk het liefst zo zuinig mogelijk bent met geld.

Let er dan bij het kiezen van een exchange ook op welke prijzen ze hanteren als het gaat om het maken van een transactie. Bij sommige exchanges ligt dit namelijk hoger dan bij de ander. Het kan gaan om kosten voor een opname van geld of crypto, of de kosten voor het storten van geld.

Wanneer je actief bent op een exchange en je hebt ergens een vraag over, is het altijd fijn wanneer je geholpen kan worden in jouw eigen taal. Wil je support kunnen krijgen in het Nederlands? Dan zijn Bitvavo (goedkoopste exchange) en Litebit bijvoorbeeld een goede optie.

Ontdek deze potentiële goudmijnen

Het is altijd maar de vraag in welke cryptomunt je zou moeten investeren. Dit kan per periode verschillen en je weet nooit wat de cryptomarkt gaat doen. Om je een beetje te helpen, zullen we 3 cryptomunten aan het licht brengen, waar je de mogelijkheid hebt om veel geld mee te verdienen.

Bitcoin (BTC)

bitcoin kopen nederland

Bitcoin heeft al vaker bewezen dat het een goudmijn is. Velen denken dat de cryptomunt wel een keer zijn hoogtepunt heeft bereikt, maar niets blijkt steeds minder waar. Iedere keer wanneer de Bitcoin lijkt te crashen, wordt het vorige hoogtepunt later weer overtroffen. Bitcoin is dus nog altijd enorm interessant om in te investeren. Als de markt crasht, is dat juist het moment om in te stappen. Bitcoin kopen is dus zeker geen slecht idee.

Bitcoin koers en meer

Bekijk hieronder, wat de waarde van 1 bitcoin is. Bekijk de totale waarde van de aandelen (marketcap) en wat er in de afgelopen 24u is verhandeld aan Bitcoin.

Vechain (VET)

logo van Vechain coin

Daarnaast is VeChain een erg interessante optie. Deze cryptovaluta is nog volop in ontwikkeling, maar de potentie is nu al zichtbaar. Experts voorspelen dat de cryptomunt wel eens een waarde zal kunnen bereiken van boven de euro, dus wanneer je nu investeert, heb je de mogelijkheid om er veel geld uit terug te verdienen.

Vechain koers

Bekijk hieronder, wat de waarde van 1 Vechain is. Bekijk de totale waarde van de aandelen (marketcap) en wat er in de afgelopen 24u is verhandeld aan Vechain.

Ethereum (ETH)

ethereum één van de beste cryptomunten om te investeren

Ook Ethereum is een goede mogelijkheid om in te investeren. Het blockchainnetwerk van Ethereum is geavanceerd en kan in potentie misschien zelfs wel groter worden dan Bitcoin. Hiervoor is nog een lange weg te gaan, maar onmogelijk is het niet. Al met al is Ethereum kopen met PayPal dus ook een enorm goede optie.

Ethereum koers

Bekijk hieronder, wat de waarde van 1 Ethereum is. Bekijk de totale waarde van de aandelen (marketcap) en wat er in de afgelopen 24u is verhandeld aan Ethereum.

Zo kun jij ook crypto kopen

Is PayPal niet jouw favoriete betaalmethode? Niet getreurd, er zijn namelijk nog verschillende andere betaalmogelijkheden als je crypto wilt kopen.

✔ iDEAL
Zoals eerder vermeld kun je namelijk op sommige exchanges ook betalen met iDEAL. Let er wel op dat zeker niet alle exchanges deze optie bieden, dus betaal je graag met iDEAL, maak dan gebruik van een exchange waar dit ook op kan.

Creditcard
Verder heb je bijna altijd wel de mogelijkheid om te betalen met een creditcard. Deze populaire optie wordt dan ook vaak gebruikt. Het is simpel en met een paar stappen heb je de transactie voltooid. Bekijk onze blog: crypto kopen met creditcard, om te zien welke exchanges de mogelijkheid bieden. 

✔ Bankoverschrijving
Verder heb je ook de mogelijkheid om crypto te kopen door middel van een bankoverschrijving. Bij deze optie heb je vaak geen transactiekosten, maar het afronden van de transactie duurt een stuk langer dan bij andere betaalmethodes.

Ben je bang dat het kopen van crypto lastig is? Dan kan je worden gerustgesteld. Het is namelijk best eenvoudig en je kunt gewoon crypto kopen met euro’s.

Conclusie

We zijn aan het einde van dit artikel gekomen en dat betekent dat het tijd is om over te gaan tot actie! Je weet dat je crypto kan kopen met Paypal en waar je dat kan doen. Je bent zeker nog niet te laat met investeren. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden en er zijn ontelbare munten op de markt. Dus waar wacht je nog op? Kom in actie en koop je eerste cryptomunten!