Crypto kopen met iDEAL – Ontdek hier waar en hoe!

Home » Blog » Crypto kopen met iDEAL – Ontdek hier waar en hoe!

Op welke manier doe jij jouw online betalingen? De kans is groot dat je deze vraag beantwoord met iDEAL. Dit is namelijk de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen in Nederland.  Hoe frustrerend is het dan, wanneer je deze optie een keer niet hebt. Omdat veel exchanges internationaal zijn, heb je lang niet altijd de mogelijkheid om crypto te kopen met iDEAL. Voor Nederlanders is het wel zo makkelijk wanneer dit wel kan. Reden genoeg om in dit artikel aandacht te schenken aan crypto kopen met iDEAL.

Inhoudsopgave

Waarom crypto kopen met iDEAL?

De eerste keer investeren in crypto kan spannend zijn. Je weet namelijk nooit van tevoren wat er gaat gebeuren met het geld dat jij erin stopt. Het is dan een fijn idee wanneer je dit kunt doen in een omgeving wat zo vertrouwd mogelijk is. iDEAL is ingeburgerd in Nederland, dus de mogelijkheid om op deze wijze te betalen is al een groot voordeel.

Daarnaast heeft lang niet iedereen de beschikking over een creditcard of een PayPal account. Omdat betalingen in Nederland online veelal gedaan worden met iDEAL, heb je al gauw de neiging om af te zien van aankoop als je de mogelijkheid niet hebt.

Dit heeft ook wel voor een deel te maken met de gemakzucht van Nederlanders, maar iDEAL is ook gewoon een makkelijke, veilige en fijne manier om te betalen. Later in het artikel zullen we nog wat verder ingaan op enkele voordelen van de betalingsmethode iDEAL.

De voordelen van iDEAL

Je vraagt jezelf misschien af, wat is nu het nut van betalen met iDEAL, wanneer jij dit ook gewoon op een andere wijze kan doen. Zo kun je bijna altijd wel betalen met een creditcard of PayPal bijvoorbeeld. Toch zijn dit niet de methoden die velen het liefst gebruiken voor online betalingen. iDEAL is voor Nederlanders over het algemeen het meest ideale. Waarom? Dat leggen we hieronder uit door middel van het benoemen van een aantal voordelen.

✔ Geen registratie

Een groot voordeel van iDEAL is dat je jezelf niet hoeft te registreren. Je kunt er altijd gebruik van maken wanneer jij bankiert bij één van de deelnemende banken.

✔ Veiligheid

Doordat je betaalt in de omgeving van jouw bank, ben je verzekerd van een veilige afhandeling. Dit wil zeggen dat je een grote mate van veiligheid geniet.

✔ Controle

Wanneer jij een iDEAL betaling hebt uitgevoerd, is het altijd te controleren. Dit omdat een betaling gedaan met iDEAL meteen te zien is op jouw rekening. Zo heb je te allen tijde overzicht over jouw saldo.

Waar crypto kopen met iDEAL?

Eerder in het artikel hebben wij al aangegeven dat het betalen met iDEAL een erg goede optie is. Het is alleen niet mogelijk om bij iedere exchange op deze wijze te betalen. Maar waar kan het nou wel?

Bitvavo

cryptomunten kopen voor beginners bij Bitvavo

Bitvavo is een exchange die gevestigd is in Nederland. Hierdoor kun je er uiteraard betalen met iDEAL, omdat het voor Nederlanders zo makkelijk mogelijk is gemaakt. Bitvavo hanteert ook lage handelskosten en is de goedkoopste exchange platform van Nederland. De transactiekosten zijn max. 0.25%.

Bitcoinmeester

logo van Bitcoinmeester een crypto broker nederland

De platform die we van televisie kennen is Bitcoinmeester. Ook hier heb je de mogelijkheid tot het kopen van crypto met iDEAL. Ze bieden nu ruim 200 cryptomunten aan en regelmatig worden er weer nieuwe munten aangeboden. Ze hanteren max 1% handelskosten.

Litebit

oranje blauwe logo van litebit eu een crypto broker in europa

Ook Litebit is een bekende crypto platform. Het bedrijf is gevestigd in Rotterdam en is sinds 2013 actief. Momenteel worden er meer dan 70 munten aangeboden. De klantenservice van Litebit is 24/7 geopend. De platform rekent rond de 2% transactiekosten, wat relatief hoog is.

Coinbase

coinbase nederland logo

Coinbase is een cryptobedrijf met ruim 70 miljoen gebruikers. Hun assortiment is niet heel groot, maar de meest populaire cryptomunten, zoals de BTC, ADA en Ethereum worden op de platform aangeboden. iDEAL stortingen op de account kosten €0,15 per transactie. Kopen en verkopen van cryptovaluta kost per transactie 1,49% fee.

Hoe koop je crypto met iDEAL?

Hier vertellen we jou stap voor stap hoe jij het voor elkaar kunt krijgen om crypto te kopen.

Benodigde tijd: 10 minuten

Stappenplan: Zo koop je crypto met iDEAL

 1. Exchange kiezen

  De eerste stap is vrij logisch. Je moet een exchange kiezen. Deze moet uiteraard wel de mogelijkheid bieden om met iDEAL te betalen. Bekijk de opties even en maak je keuze. Daarna kun je door naar de volgende stap.

 2. Account maken

  De volgende stap is het maken van een account op de exchange die je gekozen hebt.

 3. Crypto kiezen

  Vervolgens ga je na het maken van een account kijken naar welke crypto je zou willen kopen. Probeer trends te ontdekken en een cryptomunt te kiezen met groeimogelijkheden. Zo vergroot je jouw kansen als het gaat om het verdienen van geld.

 4. Geld storten

  Nadat je een cryptocurrency hebt gekozen om in te investeren, is het tijd om te gaan kijken naar hoeveel je precies wilt gaan investeren. Het is belangrijk dat je een goed bedrag vaststelt, niet te veel en niet te weinig. Heb je een bedrag in gedachten, kun je het geld storten op jouw account.

 5. Cryptomunten kopen met iDeal

  Inmiddels ben je dan alweer aangekomen bij de laatste stap. Nu selecteer je de crypto die jij hebt uitgekozen en klik je het aan. Selecteer hoeveel je wilt investeren en volg de stappen. Gefeliciteerd, je hebt nu crypto gekocht via iDEAL.

Laag kopen, hoog verkopen!

Regelmatig komen er verhalen voorbij van mensen die claimen rijk te zijn geworden met crypto. Hoe realistisch is dat nu? Nou, best realistisch. Je wordt uiteraard niet zomaar rijk met crypto, maar het is absoluut mogelijk.

Om dit voor elkaar te krijgen, heb je wel enige kennis nodig en een beetje geluk. Het is bij handelen in crypto belangrijk om een goed inzicht te hebben, om bepaalde trends te ontdekken. Zo kan je cryptocurrencies vinden met veel potentie en waarschijnlijk zullen gaan stijgen. Je koopt ze dan laag en verkoopt ze vervolgens weer hoog. Op die manier valt er enorm veel geld te behalen met crypto.

Sommige mensen vragen zich ook af of ze niet te laat zijn met het instappen in de wereld van crypto. Deze twijfel kan worden weggenomen, want je bent zeker niet te laat. Een dip in de markt kan juist worden gezien als mogelijkheid. De regel luidt: laag kopen, hoog verkopen. Ook al zit crypto in een dip, door de enorme potentie gaat de koers uiteindelijk toch weer omhoog. Maak hier slim gebruik van!

Welke cryptocurrencies nu kopen?

Eigenlijk heeft in principe iedere cryptomunt de potentie om jou rijk te maken. Je weet nooit hoe de koers zich gaat ontwikkelen. Omdat het aanbod van crypto ook steeds groter wordt, is het steeds lastiger om een keuze te maken als het gaat om waar je in moet investeren.

Bitcoin (BTC)

bitcoin kopen nederland

Bitcoin is de grondlegger van alle cryptocurrencies en is daarom ook nog steeds de meest interessante munt om in te investeren. Nu Bitcoin een iets lagere koers heeft, is dit het moment om te gaan investeren. De kans is enorm groot dat de cryptomunt op een gegeven moment weer een geweldige stijging doormaakt. Daarnaast heeft de munt een grote achterban van mensen die erin blijven geloven. Veel investeerders denken dat de koers zal stijgen tot wel boven de 100.000 euro.

Bitcoin Koers

Cardano (ADA)

waar ada kopen een munt van cardano

Cardano is een andere interessante Altcoin. Deze cryptomunt staat al een tijdje in de top 10. In het jaar 2020 is de koers van Cardano vervijfvoudigd. De verwachting is dat de potentie van de munt zo groot is, dat het op termijn misschien zelfs Bitcoin in kan halen. Het netwerk van Cardano ontwikkelt zich in rap tempo en is snel en veelzijdig. Zeker een interessante optie dus!

Cardano Koers

Vechain (VET)

logo van Vechain coin

Tenslotte is Vechain een zeer interessante mogelijkheid om in te investeren. De kans is erg groot dat deze cryptomunt explosief zal stijgen. Dit vanwege de potentie. Vechain heeft namelijk de beschikking over bijvoorbeeld een geavanceerd track & trace systeem. Je kan dan de reis van producten precies volgen.  

Vechain Koers

Andere betalingsmethoden

Hoewel iDEAL voor Nederlanders een erg fijne en makkelijke manier is, hoef je jezelf natuurlijk niet beperkt te houden tot deze betaaloptie. Er zijn namelijk nog veel meer manieren om te betalen.

Zo is het betalen met een creditcard ook een populaire optie, wanneer je deze in jouw bezit hebt. Het grote voordeel hiervan is dat jouw aankoop altijd beschermd is.

Ook PayPal is een veelgebruikte methode voor het kopen van cryptovaluta. Met enkele klikken heb je de betaling voltooid en heb je dus snel toegang tot de gekochte cryptomunten. Het nadeel van deze methode is wel dat de afschriften vaak niet meteen te zien zijn op jouw rekening.

Conclusie

We zijn inmiddels aan het einde gekomen van het artikel. Crypto kopen met iDeal is op veel plekken mogelijk. Je weet nu waar je dat kan doen en hoe je het moet doen. Na het hebben opgedaan van deze kennis is het tijd om zelf aan de slag te gaan.