Crypto kopen met euro in 2022 – snel en vertrouwd

Home » Blog » Crypto kopen met euro in 2022 – snel en vertrouwd

Cryptocurrencies. Iedereen die niet onder een steen heeft geleefd de afgelopen jaren kent het wel. De enorme opkomst ervan had door niemand voorspeld kunnen worden, maar toch staan we hier. Na de introductie van Bitcoin in 2009, kunnen we zeggen dat de wereld van crypto een beetje uit de hand is gelopen. Inmiddels zijn er honderden op de markt en kan je ze kopen op vele manieren. Reden genoeg voor ons om een artikel te schrijven over crypto kopen met euro. Laten we snel beginnen!

Inhoudsopgave

Vijf fantastische voordelen van crypto

Dat crypto voordelen heeft, weet bijna iedereen wel inmiddels. Maar wat zijn deze voordelen nu exact? Laten we een blik werpen op de vijf grootste voordelen die crypto ons kunnen bieden!

✔ Gedecentraliseerd

Cryptocurrencies zijn gedecentraliseerd. Dit wil zeggen dat er geen partij nodig is die transacties kan controleren, zoals een bank, of een notaris bijvoorbeeld.

✔ Snelle transacties

Met cryptocurrencies kunnen transacties razendsnel worden uitgevoerd. Het maakt dan niet uit of je een betaling doet aan jouw buurman of aan een vriend aan de andere kant van de wereld, een snelle afhandeling is gegarandeerd.

✔ Handelsuren

Bij normale aandelen ben je afhankelijk van bepaalde tijden waarop je kunt handelen. Bij cryptocurrencies niet. De markt is hier 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend. Je kunt dus altijd handelen, op de momenten wanneer jij dat wilt. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat je wanneer dan ook, kunt inspelen op trends. Daarentegen heeft het ook als effect dat crypto veel instabieler is dan de ‘normale’ beurs.

✔ Anonimiteit

Het is bij cryptocurrencies zo dat je een hoge mate van privacy hebt. Dit omdat alle transacties anoniem plaatsvinden.

✔ Veiligheid

Omdat er bij crypto gebruik wordt gemaakt van zogeheten blockchain technologie, kan de veiligheid gewaarborgd worden. Iedere computer die actief is op het netwerk, beschikt over dezelfde gegevens. Als er iets in deze gegevens verandert, wordt dit gelijk opgemerkt. Daarom zijn cryptocurrencies goed beschermt tegen frauduleuze handelingen. Deze worden immers direct opgemerkt.

Wanneer crypto kopen?

Geld verdienen met crypto? Dat kan. Alleen, om dit voor elkaar te krijgen, is het belangrijk dat je cryptomunten op de juiste momenten koopt. Daarom is het dus belangrijk om de wanneer-vraag te beantwoorden.

Al eens met crypto te maken gehad? Dan zal ook jij weten dat iedere cryptocurrency enorm instabiel is. De ene keer gaat de koers omlaag, de andere keer stijgt hij ineens flink. Hier kun jij gebruik van maken, wanneer je de juiste trends weet te ontdekken. De regel luidt: laag inkopen, hoog verkopen.

De actualiteit heeft enorm veel invloed op de koers. Een tweet van Elon Musk kan bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de koers van Bitcoin met duizenden euro’s daalt. Wanneer jij dit soort trends weet te ontdekken, weet je wanneer je moet kopen en verkopen.

Om ervoor te zorgen dat jij over de benodigde kennis beschikt over het handelen in crypto, zou je een crypto cursus kunnen volgen, maar je zou ook alles over crypto kunnen ontdekken door te beginnen met handelen, en de officiele website te volgen van een bepaalde munt. Zo ben je altijd up-to-date en kun je jouw succes maximaliseren.

Bitvavo beste crypto exchange in Nederland banner

Hier kun je crypto kopen met euro

Tijd om te gaan kijken naar waar jij crypto kan kopen met euro. Het antwoord op die vraag is eigenlijk simpel. Dit kan vrijwel overal.

Crypto in het algemeen kun je kopen op zogeheten exchanges, zoals Bitvavo en Litebit. Exchanges zijn platformen waar je in cryptocurrency kan handelen.

Crypto kopen met euro is erg eenvoudig. Je hoeft alleen maar te kiezen welke betaalmethode je wilt gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om te betalen met creditcard, PayPal of in sommige gevallen iDEAL. Het is dan maar net waar jij de voorkeur aan geeft. Kies een betaalmethode en je koopt eenvoudig crypto. 

Wel goed om te weten is dat exchanges meestal internationaal werken. Het is dus aan te raden om bij de instellingen de standaard valuta naar de euro te zetten, als dit nog niet het geval was.

Zoek dus eerst een exchange die jij fijn vindt. Hierna kun je een betaalmethode kiezen om je balans op te waarderen.  Daarna kan je met jouw balans de gewenste crypto aanschaffen.

Hoe kan ik crypto kopen met euro?

Heb jij interesse gekregen in het kopen van crypto? Dan is het nu tijd dat we een blik gaan werpen op hoe je dit kunt doen. Dit zal gedaan worden in de vorm van een stappenplan. Wel zo handig, zo kan iedereen het volgen.

Stap 1: exchange vinden

De allereerste stap is het vinden van een exchange. De keuze hieruit is groot. Het kan dus best wat tijd kosten om een goede exchange te vinden die jij fijn vindt. Iedere exchange verschilt van elkaar, waardoor de ene wat beter aan zal sluiten bij jou wensen dan de ander.

Stap 2: account maken

De volgende stap is het maken van een account op de exchange die jij hebt uitgekozen. Vul jouw gegevens in en bevestig jouw account. Vaak kan dit door een bevestigingslink op jouw e-mail. Let erop dat je de juiste gegevens invult, zodat deze overeenkomen met jouw bankgegevens. Zo voorkom je latere problemen met bijvoorbeeld geld opnemen.

Stap 3: geld storten

Bij deze stap ga je geld storten. Kijk waar je dit kan doen op de exchange waar je op actief bent, en selecteer dat je wilt betalen met euro. Vervolgens kun je een betaalmethode kiezen en euro’s storten op jouw account. Begin met een bedrag dat je kunt missen en ga niet meteen all-in.

Stap 4: crypto kiezen

Na het storten van jouw euro’s op je account, kies je een crypto die je wilt gaan kopen. Ga naar de lijst waar het aanbod te vinden is en selecteer de cryptomunt. Vervolgens kun je kiezen hoeveel euro’s je wilt investeren. Welke crypto op het moment interessant is, kan per situatie verschillen.

Stap 5: aankoop afronden

Vervolgens volg jij de stappen die benodigd zijn om de aankoop af te ronden. Hierna komen de cryptomunten terecht in jouw wallet. Gefeliciteerd, je hebt nu crypto gekocht met euro’s

Andere manieren om crypto te kopen

Uiteraard is crypto kopen met euro niet de enige manier waarop je crypto zou kunnen kopen. Zo kun je ook betalen met een andere valuta, wanneer je daar gebruik van maakt. Bijvoorbeeld als je in Amerika woont, betaal je natuurlijk liever met de dollar dan met de euro.

Het is ook mogelijk om crypto te kopen met andere cryptomunten. De crypto die je al bezit kun je inruilen en hiervan kun je weer een andere cryptomunt kopen.

Daarnaast zijn er verschillende betaalmethodes om crypto te kopen. Creditcard is een populaire optie, maar bijvoorbeeld ook PayPal of iDEAL op bepaalde exchanges.

Cryptomunten kopen voor beginners

Het is goed te begrijpen wanneer jij als beginner nog niet veel snapt van de wereld van crypto. Niet erg, want het kan ook best ingewikkeld zijn.

Wanneer je wilt beginnen met investeren in crypto, is het verstandig om websites te volgen van de officiele munt, maar ook de hun whitepapers door te nemen. Op die manier bereid jij jouzelf goed voor en investeer je slimmer. Maak hier gebruik van, want het kan echt een wereld van verschil maken! We raden voor beginners de exchange, Bitvavo aan. Het platform is gebruiksvriendelijk en je kan makkelijk en veilig crypto kopen.

Conclusie

Rijk worden met crypto? Dat kan, ook al is dit zeker niet voor iedereen weggelegd. Echter is dit geen reden om te twijfelen of jij in moet stappen of niet.

Cryptocurrencies kennen nog altijd enorme potentie. Iedere keer na een crash van de koers, wordt de vorige piek weer overtroffen. Daarnaast zal crypto in de toekomst een steeds grotere rol gaan spelen in ons leven, waardoor het altijd goed is om hier vast op in te spelen.

Ongetwijfeld zul je ook meekrijgen wanneer de cryptomarkt enorm daalt. Als je dit ziet, heb je al snel de neiging om de cryptomunten in jouw bezit te verkopen, of je laat je afschrikken en besluit niet in te stappen. Dat is juist een fout die je eigenlijk niet mag maken.

Wanneer de koers sterk daalt, is dit juist een mogelijkheid! De gouden regel van handelen is dat je laag inkoopt en hoog verkoopt. Bij een sterke koersdaling kan je dus laag inkopen. Uiteindelijk zal de koers weer gaan stijgen waardoor jij winst zult genereren. Laat je dus zeker niet afschrikken wanneer het even wat slechter gaat met de koersen!

Dus, kom in actie. Maak gebruik van de mogelijkheden die er nu nog liggen en wie weet ben jij het volgende succesverhaal.