Crypto kopen met creditcard, alles wat je moet weten

Home » Blog » Crypto kopen met creditcard, alles wat je moet weten

Inmiddels is crypto niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Tegenwoordig heeft iedereen er wel eens van gehoord en zijn er vele succesverhalen bekend. Zit jij er ook aan te denken om te beginnen met investeren in cryptocurrencies? Dan zijn er eerst een aantal dingen die je voor jouzelf moet beslissen. Niet alleen welke exchange je gebruik van gaat maken en welke cryptomunt je in moet investeren, maar ook welke betaalmethode je gaat gebruiken. Zo heeft iedere betaalmethode zijn eigen voordelen. Creditcard is een betaalwijze die veel wordt gebruikt. Reden genoeg om dit artikel te wijden aan crypto kopen met creditcard.

Inhoudsopgave

Crypto platformen

Waar kan ik crypto kopen met creditcard?

#1 Litebit
#2 Anycoindirect (Je hebt wel een eigen crypto wallet nodig)
#3 Bitcoinmeester

Voordelen van creditcard

Er zijn inmiddels best veel verschillende betaalmethoden. Iedere betaalmethode heeft weer andere voor- en nadelen. Zo ook het betalen met creditcard. Reden genoeg om te gaan kijken naar de voordelen van betalen met creditcard.

Veilig betalen
Het betalen met creditcard is over het algemeen erg veilig. Daarnaast is het doen van creditcardbetalingen erg snel, waardoor jouw transactie snel afgehandeld zal zijn.

Verzekerd
Wanneer je een aankoop doet door middel van het gebruiken van een creditcard, is jouw aankoop direct verzekerd. Zo kun je jouw mogelijk terugkrijgen, als een aankoop niet is verlopen zoals het hoort. Krijg je de cryptomunten dus niet op jouw account gestort om de één of andere reden, maar heb je wel betaald? Dan krijg je jouw geld terug omdat deze aankoop verzekerd is.

Grotere uitgaven
Wanneer je wat meer wilt besteden, biedt een creditcard jou een uitkomst. Dat is fijn wanneer je flink wilt gaan investeren in cryptocurrency. Je hebt dan niet te maken met een te lage limiet, terwijl je graag meer zou investeren.

✔ Wereldwijd crypto kopen
Bij Nederlandse webshops kun je vaak wel betalen met iDEAL. Echter is dit bij buitenlandse webshops vaak niet mogelijk. Dit geldt ook voor exchanges. Wanneer jij de beschikking hebt over een creditcard, kun je waarschijnlijk overal een aankoop doen.

Hoe crypto kopen?

Zoals je inmiddels weet is een creditcard een veilige en makkelijke manier van betalen. Maar stel je wilt crypto kopen, hoe doe je dat dan met je creditcard. Het antwoord hierop is simpel. Hieronder zal jou stap voor stap uit worden gelegd hoe je crypto kan kopen met creditcard.

Stap 1: Exchange vinden

Het eerste wat je moet doen is een exchange vinden waar je crypto kan kopen en verkopen, die bij jou past. Iedere exchange heeft weer andere voor- en nadelen, dus het is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren welke jij het fijnst vindt. De zoektocht kan lang duren wanneer je alle exchanges langs moet. Een exchange die aan te raden is, is Litebit. Deze is gevestigd in Nederland. Wil je liever met IDEAL betalen, dan raden wij Bitvavo aan.

Stap 2: account maken

Heb je een exchange gevonden, is de volgende stap logischerwijs dat jij een account hierop aan gaat maken. Zonder account kun je geen crypto kopen. Vul je gegevens in en doorloop de stappen voor verificatie. Dit verschilt per exchange. Je moet er echter wel op letten dat de gegevens op jouw account overeenkomen met jouw bankgegevens. Is dit niet het geval, kan het later bij transacties wel eens problemen opleveren.

Stap 3: Geld storten met je creditcard

Nadat je een account hebt gemaakt, moet je nog geld zetten op dit account. Dit kan je gewoon doen door middel van euro’s. Kies de betaalmethode, in dit geval is dat creditcard. Vervolgens volg je de stappen die er op jouw scherm tevoorschijn komen. Als het goed is, is het binnen een paar keer klikken afgerond. Nu heb je geld op jouw account staan. Let er wel goed op dat jij een voor jou goed bedrag stort. Stort niet te weinig geld, maar ook zeker niet te veel.

Stap 4: Crypto kiezen

Nu jij geld op jouw account hebt staan, is het tijd om crypto te gaan kopen. Welke crypto je wilt kopen, is afhankelijk van jouzelf. Wanneer je een beetje ervaring hebt met traden, zul je weten dat het van belang is om een beetje inzicht te hebben in bepaalde trends. Heb je dit ook bij crypto, zul je weten in welke cryptomunt je kunt investeren. Wanneer je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kies je de desbetreffende cryptomunt en vul jij het bedrag in dat je wilt gaan investeren.

Na het volgen van een aantal vervolgstappen, is jouw transactie afgerond. Je hebt nu crypto gekocht met jouw creditcard.

Meest gebruikte betaalmethoden

Hoewel crypto kopen met creditcard een populaire en relatief eenvoudige manier is qua betalen, is het natuurlijk niet de enige betaalmogelijkheid. Welke betaalmogelijkheden nog meer beschikbaar zijn, is afhankelijk van de exchange.

cryptomunten kopen met iDEAL

Zo kun je op sommige exchanges betalen door middel van iDEAL. Dit is in Nederland de meest gebruikte methode voor het doen van online betalingen. Daarom is het voor Nederlanders fijn om gebruik te maken van een exchange dat deze optie biedt. Bitvavo, Litebit, Coinbase, Bitcoinmeester zijn voorbeelden van exchanges waar je crypto kan kopen met iDEAL. Crypto kopen met iDEAL wordt op die manier makkelijk gemaakt.

logo van paypal crypto nederland

PayPal is een andere populaire betaalmethode. Wereldwijd wordt dit dan ook veel gebruikt, doordat het enorm simpel is. Je hebt binnen een handomdraai een transactie afgerond. Nadeel hiervan is wel dat je eerst een PayPal account op moet zetten en al je gegevens invoeren en je bank koppelen. Heb je dit echter gedaan, is dit zeker één van de meest eenvoudige betaalmethoden.

bankoverschrijving logo

Een andere manier die relatief vaak wordt gebruikt voor het kopen van crypto, is bankoverschrijving. Het grote voordeel hiervan is dat je bij de meeste exchanges hierbij geen transactiekosten hoeft te betalen. Het nadeel daarentegen is weer dat het langer duurt voordat je het gestorte geld ook daadwerkelijk op jouw account hebt staan. Dit hoeft echter geen probleem te zijn wanneer je jouw saldo niet per direct nodig hebt.

Waarom investeren in crypto?

Ik hoor je denken, waarom zou ik nu moeten investeren in crypto? Nou, dat antwoord is simpel. Wanneer je het goed doet en je een beetje trends kunt ontdekken, kun je er zo enorm veel geld mee verdienen. Om bij jou de twijfels weg te nemen, zullen we hieronder enkele voordelen behandelen van het investeren in crypto. Let er echter wel op dat investeren nooit zonder risico is.

Geen tussenkomst van derden
Ten eerste zijn cryptocurrencies gedecentraliseerd. Dit wil zeggen dat er geen tussenkomst nodig is van een derde partij, zoals een bank. Niemand die jou kan controleren dus. Het maakt het doen van een transactie een stuk makkelijker.

✔ Snelle transacties
Daarnaast gaan betalingen met cryptocurrencies enorm snel. Het maakt niks uit waar de persoon zich bevindt, een transactie zal altijd snel worden afgewikkeld.

✔ Anoniem
Ook is het zo dat je met cryptocurrencies een hoge mate van privacy geniet. Dit omdat alle transacties anoniem plaatsvinden.

✔ Geld verdienen met crypto
Tenslotte is het bekend dat je met cryptocurrencies enorm veel geld kan verdienen. Het is dan wel belangrijk dat je beschikt over enige kennis, om zo jouw succes te maximaliseren. Heb je de kennis eenmaal, en weet jij trends te ontdekken die van invloed zijn op de koers van crypto? Wie weet verdien je er dan leuk aan.

Dus wil jij ook beginnen met geld verdienen met crypto? Kom dan nu in actie en maak je account!

Start nu met crypto

Velen vragen zich af of ze niet te laat zijn met het investeren in crypto. Er zijn namelijk al veel verhalen bekend van mensen die rijk zijn geworden met crypto. Er wordt dan vaak gedacht dat crypto het hoogtepunt al heeft bereikt.

Het tegendeel is echter het geval. Crypto wordt gezien als de toekomst. Op lange termijn betalen we dan misschien zelfs wel met bitcoins, in plaats van met de euro. Dit klinkt raar, maar het is zeker mogelijk. Experts zien enorme voordelen van cryptomunten vergeleken met de valuta zoals wij die nu kennen.

de evolutie van geld naar betalen met crypto
Evolutie van geld (Bron: mentalmind / shutterstock.com)

Dat je zeker nog niet te laat bent met het investeren in crypto, is te zien aan de volgende trend: iedere keer wanneer crypto in dreigt te storten en er een crash is, wordt daarna het vorige hoogtepunt weer overtroffen. De kans is groot dat deze trend zich voort blijft zetten. Ze zeggen dat niets zo veranderlijk is als het weer, maar crypto komt heel erg in de buurt.

Dus, wil jij geld verdienen met crypto? Ga dan nu direct aan de slag!