Alles over Telcoin – Telcoin euro koers en meer

Home » Blog » Alles over Telcoin – Telcoin euro koers en meer

Wat is Telcoin (TEL)? Telcoin is een ERC20 cryptomunt die in juli 2017 verscheen. Het project wordt uitgevoerd vanuit Singapore met als doel cryptocurrency, blockchain en telecommunicatie te overbruggen.

TEL wordt gebruikt voor betalingen binnen het systeem. Het doel van dit project is, om een duurzaam ecosysteem op te bouwen. Met snelle, goedkope digitale overmakingen naar mobiele platforms en e-wallets.

Wat meer specifieke doelen betreft, probeert Telcoin partnerschappen met telecomreuzen aan te gaan. Het netwerk is erin geslaagd meerdere strategische partnerschappen aan te gaan, waaronder GSMA, Telin, paga, Gcash, Unipagos, VIMO en meer. Om zo Western Union tegen te werken als de enige leider op de deze markt.

Het is gemakkelijk om het opwaartse potentieel van dit project te zien. Vooral als je ontdekt dat er vijf keer meer mobiele telefoons zijn dan actieve bankrekeningen in de wereld.

Inhoudsopgave

Wat is TEL?

TEL is het belangrijkste token van het Telcoin netwerk. Gebruikers moeten TEL vasthouden om te communiceren met de diensten van het netwerk. Telecom operators krijgen TEL op basis van hun transactie volume.

Telcoin kopen

Telcoin (TEL) is een relatief nieuw project en wordt momenteel slechts op zeer weinig beurzen aangeboden.

TEL kan je verhandelen op populaire DEX’s zoals Uniswap en Sushiswap. Gebruikers hebben toegang tot het hele Ethereum ecosysteem.

TEL is momenteel ook beschikbaar op verschillende gecentraliseerde beurzen, waaronder Kucoin en Bitcoinmeester. Wil je bij een Nederlands bedrijf telcoin kopen? Ga dan naar Bitcoinmeester.

Telcoin euro koers

Hieronder kan je zien wat de actuele telcoin euro koers is:

Hoe werkt Telcoin (TEL)?

Het Telcoin-netwerk verbindt bestaande mobiele geldplatforms met het gedecentraliseerde financiële systeem met behulp van eigen technologie. Het platform is vanaf de grond opgebouwd om in bestaande vergoedingsmodellen te passen en een efficiënter alternatief voor de markt te bieden.

Telcoin Wallet

Met de Telcoin wallet kunnen gebruikers communiceren met alle functies van het netwerk. Je kunt TEL eenvoudig wereldwijd verzenden en ontvangen vanaf het dashboard van jouw wallet. Je hebt ook toegang tot essentiële gegevens, zoals jouw transactiegeschiedenis en huidige saldo.

De portemonnee is ontworpen om veilig en simplistisch te zijn. Iedereen kan lid worden van de gedecentraliseerde economie met behulp van deze wallet.

Smart Contracts

Telcoin (TEL) vertrouwt op de blockchain van Ethereum om de uitvoering van smart contracts te bereiken. Ethereum gebruikt op dit moment een Proof-of-Work consensus mechanisme. Het is momenteel het op één na grootste PoW-netwerk ter wereld. Als zodanig is het ongelooflijk veilig.

Welke problemen lost Telcoin (TEL) op?

De sector blijft een groeiende blockchain integratie zien. Voor veel plaatsen in de wereld dient overmaking als een financiële reddingslijn. Het kan grote delen van het BBP van een land uitmaken.

In Somalië bijvoorbeeld bedragen de overmakingen 35,3% van het BBP van het land. Voor deze landen is het veiligstellen van een betrouwbare vorm van overmaking meer dan alleen besparen op kosten. Het is ook een kwestie van nationale veiligheid.

Deze landen zijn op nieuwe manieren begonnen met het omarmen van blockchain. El Salvador werd bijvoorbeeld onlangs het eerste soevereine land dat Bitcoin als legale valuta heeft aangenomen. Deze beslissing werd veroorzaakt door meerdere factoren, waaronder stijgende inflatiecijfers en een groeiende afhankelijkheid van overmakingen.

Helaas wordt de overmakingssector momenteel gedomineerd door grote gecentraliseerde providers. Deze bedrijven blijven hun tarieven verhogen. De vergoedingen berekenen ze door die zijn gegenereerd door derde partijen die nodig zijn om internationale geldoverdrachten te verwerken.

Telcoin maakt gebruik van de bestaande infrastructuur voor mobiele betalingen. Zo bieden ze lagere tarieven en een efficiëntere gebruikerservaring aan de markt.

De voordelen van Telcoin

Als zodanig is Telcoin beschikbaar op zowel Apple- als Google-apparaten als gratis download. Het duurt seconden om te installeren. Vanaf daar is het cash-in, voer het begunstigde land, telefoonnummer, bedrag in en verzend.

Directe overboekingen

Door het gebruik van blockchain kan Telcoin bijna onmiddellijke geldoverdrachten wereldwijd aanbieden. Het platform integreert de huidige infrastructuur voor mobiel geld om deze taak te volbrengen.

Ter vergelijking: het kan meer dan 24 uur duren om geld via Western Union over de hele wereld te verzenden.

Lage kosten

Door meerdere derden uit het overboekingsproces te verwijderen, worden de totale kosten die door gebruikers worden betaald, verlaagd. Gebruikers zijn onderworpen aan een tarief van 2%.

Ter vergelijking: het wereldwijde gemiddelde is 7% voor de meeste providers, waaronder MoneyGram en Western Union.

Het beste van alles is, dat het Telcoin-netwerk gebruikers producten tegen lage kosten kan aanbieden en toch winstgevend kan blijven voor de serviceproviders.

Veilig

Telcoin maakt gebruik van de volledige beveiliging van de Ethereum blockchain. Het platform integreert geavanceerde beveiligingsfuncties zoals multi-signature en API-protocollen. Het netwerk communiceert met name rechtstreeks met facturering via providers en mobiele geldplatforms via REST API’s, sms en USSD.

Eenvoudige integratie

Het gebruik van API’s vereenvoudigt de integratie van Telcoin in mobiele netwerken. Providers hoeven geen hardware aanpassingen te doen. Het integreren van Telcoin is vergelijkbaar met het toevoegen van een nieuwe leverancier aan hun platform. Op deze manier fungeert het netwerk als een waardevolle oprit naar de gedecentraliseerde markten.

Het team achter Telcoin

de founders van Telcoin crypto

Paul Neuner en Claude Eguienta zijn de twee medeoprichters van Telcoin. Met een MS in Computer Science werkte Eguienta al tien jaar voor startups en grote technologiebedrijven. Meer recentelijk is zijn focus verlegd naar gedistribueerde systemen.

Neuner had 12 jaar in de telecommunicatie gewerkt voordat hij de voorzitter van Telcoin werd. Een van zijn technische ondernemingen was Mobius, een startup om snelle, gratis mobiele betalingen te integreren in apps en bedrijven. Pangea, een in Japan gevestigd bedrijf voor de ontwikkeling van mobiele applicaties, is een ander project waarbij hij betrokken was.

Adviesteam bij Telcoin

het adviesteam achter telcoin

De specialisten waaruit het adviesteam bestaat, hebben verschillende achtergronden, ook met ruime ervaring in hun respectievelijke vakgebieden. Bijvoorbeeld bedrijfs- en bedrijfsontwikkeling, full-stack programmeren, UI/UX-ontwerp, telco-consulting en blockchain-onderzoek.

Conclusie

Telcoin biedt een slimme oplossing voor een groeiend probleem. Het netwerk stelt gebruikers in staat om binnen enkele seconden overmakingen over de hele planeet te verzenden voor een fractie van de kosten die ze normaal zouden betalen. Voor landen die afhankelijk zijn van deze betalingen, kan dit voor de burger miljarden extra inkomsten opleveren. Om deze redenen is Telcoin een goede speler op de markt en misschien wel de game changer.