Safemoon kopen? Bekijk onze stappenplan!

Home » Blog » Safemoon kopen? Bekijk onze stappenplan!

“Wat is SafeMoon?” is een van de meest gezochte vragen op Google. Veel mensen beweren dat de cryptomunt de volgende Dogecoin zou kunnen zijn.

Bovendien onderschreef David Portnoy, internetberoemdheid, dat SafeMoon zijn favoriete meme-token is. Hierdoor steeg de cryptomunt naar nieuwe hoogten.

Heb je nu de Dogecoin rally gemist? Of wil je gewoon je crypto portfolio uitbreiden? Dan is deze trendy altcoin een leuke optie.

Hier is de handleiding voor het kopen van deze cryptomunt.

Inhoudsopgave

Wat is SafeMoon?

SafeMoon, werkt op de Blockchain van Binance Smart Chain (BSC). Het werd gelanceerd op 8 maart 2021, maar ging half april als een raket op Twitter en TikTok. Het wekte interesse bij veel crypto-investeerders.

Op 20 april 2021 moest Binance zelfs tijdelijk opnames van zijn platform opschorten vanwege de plotselinge toestroom van SafeMoon-investeerders.

Voordat je de trending token koopt, moet je weten dat je bij het verkopen van Safemoon 10% verkoopkosten moet betalen. De helft, 5%, verdelen ze opnieuw onder andere tokenhouders om kopen en vasthouden te stimuleren.

De cryptomunt is gemaakt om verschillende problemen aan te pakken die cryptocurrencies tegenwoordig teisteren. Met name de prijsvolatiliteit en de slechte gewoonte van investeerders om voortijdig te verkopen; vandaar de 10% verkoopkosten.

Is het een veilige investering?

Ondanks de pogingen van de makers om de volatiliteit te beteugelen, fluctueert de prijs van de DeFi-token enorm. Op 20 maart 2021 handelde SafeMoon op $ 0,000000073. Een maand later bereikte de cryptomunt een recordhoogte van $ 0,000014. Dat is maar liefst 19,078% stijging! Cha Ching!

Echter, na die $ 0,000014 piek, handelt SafeMoon nu op $0.0000001046, op het moment van schrijven. Bekijk hier de actuele safemoon koers.

Sommigen zijn optimistisch over de cryptomunt en geloven dat het de torenhoge groei van Dogecoin zal evenaren. Anderen zijn echter sceptisch; sommigen zijn zelfs zo ver gegaan om de munt een “Ponzi-schema” te noemen.

Bovendien waarschuwen cryptovaluta-experts dat de munt geen echte waarde heeft.

“Ik denk dat beleggers voorzichtig moeten zijn met crypto die geen echt nut heeft. Het is duidelijk dat het team van Safemoon loyale gebruikers wilt belonen, maar als de cryptomunt geen echt nut heeft, wat heeft het dan voor zin om er voor altijd aan vast te houden?” Clayton Moore, CEO van NetCents Technology (een crypto-gebaseerd betalingsverwerkingsplatform).

Ik zou echter kunnen stellen dat Dogecoin en andere digitale activa ook een laag nut hebben.

Veel mensen gebruiken crypto als investeringsmiddel, in de hoop dat de prijs omhoog schiet en hun inzet exponentieel verhoogt. Veel SafeMoon-supporters delen dezelfde gevoelens. Ze zijn bereidt om een hoog risico te nemen, omdat er een kans bestaat, dat er veel winst eruit valt te halen.

SafeMoon is een zeer speculatief activa, vooral omdat het nog in de kinderschoenen staat. Het is te vroeg om te zeggen of het groeipotentieel heeft.

Hoe kan je Safemoon kopen?

Je kunt SafeMoon niet kopen op een Nederlandse Exchange. Je moet SafeMoon kopen op één van de vier beurzen: PancakeSwap, BitMart, Gate.io of WhiteBit. PancakeSwap is het populairste platform voor het kopen van SafeMoon.

Het kopen van SafeMoon is een omslachtig proces. Je moet BNB (BinanceCoin) kopen en omzetten in SmartChain voordat je SafeMoon coins kunt kopen. Hoewel het proces een beetje ingewikkeld is, hoeft je geen zorgen te maken.

SafeMoon kopen via Trust Wallet

Met deze gemakkelijk te volgen, stapsgewijze instructies heb je je tokens in een mum van tijd. Voor deze handleiding gebruik ik PancakeSwap als de primaire uitwisseling voor SafeMoon, maar allereerst heb je een Trust Wallet of een Metamask Wallet nodig.

In dit voorbeeld, maken we gebruik van een Trust Wallet.

Converteer BNB naar Smart Chain via Trust Wallet

 1. Download Trust: Crypto & Bitcoin Wallet-app uit de app store (op iOS of Android).
 2. Open de app en tik op ‘Een nieuwe portemonnee maken’ of ‘Create a new Wallet’.
dapp trust wallet beveiliging back up maken
Hoe Safemoon kopen (afbeelding credit: Trust Wallet)
 1. Lees het privacybeleid en de servicevoorwaarden. Vink het vakje aan naast ‘Ik heb de servicevoorwaarden en het privacybeleid gelezen en accepteer ze’.
 2. Je krijgt een tiental herstelwoorden. Schrijf ze achtereenvolgens op in een notitieboekje om ze veilig te bewaren (BELANGRIJK). Dit is de enige manier om jouw wallet weer te herstellen, mocht er iets gebeuren, waardoor je geen toegang meer kan krijgen.
 3. Vervolgens toont de app de herstelwoorden niet-opeenvolgend. Tik op de woorden in de juiste volgorde en je komt op de hoofdpagina van TrustWallet.
 4. Navigeer naar “BNB” en tik op “BNB kopen“. Voer in hoeveel geld je wilt investeren en klik op “Volgende”.
safemoon kopen via trust wallet
Hoe Safemoon kopen (afbeelding credit: Six Days LLC)
 1. Je wordt gevraagd om BNB te kopen met een creditcard of betaalpas. Wacht tot de aankoop is verwerkt.
 2. Ga terug naar de hoofdpagina van TrustWallet en je zou moeten zien dat je nu wat BNB hebt. Tik op “BNB”, klik op “Meer” en tik op “Wissel naar Smart Chain”.
 3. Ga terug naar de hoofdpagina van TrustWallet en je zou moeten zien dat je Smart Chain-bestelling is voltooid.

Converteer Smart Chain naar SafeMoon via Pancakeswap

Voor de volgende reeks instructies, als je een Android-apparaat hebt, kunt je de eerste stap overslaan. Maar als je iOS hebt, moet je de eerste stap volgen om toegang te krijgen tot PancakeSwap (een gedecentraliseerde marktplaats waarmee je SafeMoon kunt kopen).

startpagina van pancakeswap
Hoe Safemoon kopen (afbeelding credit: Future)
 1. (Alleen voor iPhone-gebruikers) Open Safari en ga naar PancakeSwap. Tik op ‘Portemonnee verbinden’. Tik op ‘Trust Wallet’ en tik op ‘Vertrouwen’. Je wordt gevraagd om in te loggen op jouw Trust Wallet-account. Tik ten slotte op “Verbinden” in het venster “PancakeSwap wil verbinding maken met uw portemonnee”. Ga naar stap 4.
connect trust wallet to pancakeswap
 Hoe Safemoon kopen (afbeelding credit: Future)

2. Tik in de TrustWallet-app op “dApps” op de taakbalk onderaan. Tik vervolgens op “PancakeSwap”.

pancakeswap koppelen via de app van trust wallet
Hoe Safemoon kopen (afbeelding credit: Future)
 1. Tik op de knop “Verbinden” in de rechterbovenhoek en klik op “TrustWallet”. Je zou moeten zien dat je Smart Chain-tokens nu in PancakeSwap staan.
 2. Tik op “Selecteer een valuta” en typ het contractadres van SafeMoon in de zoekbalk. Op het moment van schrijven is het contractadres van Safemoon 0x42981d0bfbAf196529376EE702F2a9Eb9092fcB5 (je kunt dit dubbel controleren op CoinMarketCap onder “Contracten”).
 3. Er verschijnt een bericht om je te informeren dat SafeMoon een toeslag van 10% op elke transactie belast. (Het zal je ook vragen om rekening te houden met “slippage”, dat is wanneer de uitgevoerde prijs afwijkt van de oorspronkelijke prijsopgave; je moet een buffer van 12% toestaan.)
Safemoon kopen en gaskosten op pancakeswap
Hoe Safemoon kopen (afbeelding credit: Six Days LLC)
 1. Tik op het pictogram naast het tijdsymbool in de rechterbovenhoek en stel, zoals gevraagd door PancakeSwap, de sliptolerantie in op 12%. Klik op “X” om op te slaan en het venster te verlaten
 2. Tik op “Swap” en “Swap bevestigen”. Dit zal een pop-upbericht “Transactie ingediend” oproepen.
 3. Klik op “Bekijken op BscScan”. Op de statusbalk zou ‘Succes’ moeten staan, wat aantoont dat de Smart Chain met succes is omgezet in SafeMoon. Verlaat PancakeSwap.

Hoe je SafeMoon in jouw TrustWallet kunt zien

Op dit punt vraag je je waarschijnlijk af: “Ok, geweldig, ik heb wat SafeMoon gekocht, maar waar zijn ze?” Maak je geen zorgen! Volg deze stappen om de cryptomunt in TrustWallet in te schakelen en bevestig dat je ze in je bezit hebt.

 1. Kopieer het contractadres van SafeMoon hier: 0x42981d0bfbAf196529376EE702F2a9Eb9092fcB5
 2. Navigeer terug naar de hoofdpagina van TrustWallet. Klik op het blauwe pictogram in de rechterbovenhoek en scrol naar beneden.
 3. Typ ‘Safe’ in de zoekbalk.
 4. Tik op “Aangepaste token toevoegen”. Verander het netwerk van Ethereum naar Smart Chain. Plak onder ‘Contractadres’ het contractadres van SafeMoon. Tik op ‘Opslaan’.
 5. Voilà! Je zou de cryptomunten moeten zien in de TrustWallet-app.

Conclusie

Houd er rekening mee dat de munt nog in de kinderschoenen staat, dus terwijl sommigen optimistisch zijn dat het de volgende Dogecoin is, zijn anderen sceptisch – het is gewoon te vroeg om te zeggen of SafeMoon op weg is naar grootsheid of ondergang. Zoals bij elke belegging, handel alleen met geld wat je kwijt kan.