Alles over Holochain, Holo, crypto koers en verwachtingen

Home » Blog » Alles over Holochain, Holo, crypto koers en verwachtingen

Holo (HOT) is een op Ethereum gebaseerd token dat Holochain aandrijft. Holochain is een raamwerk voor het hosten van apps. In die zin zal het dienen als een alternatief voor traditionele cloud computing.

Ja, Holochain heeft potentie om de cloud computing industrie van $ 482 miljard te verstoren. In het komende decennium is het mogelijk dat al dit geld naar Holochain gaat. Dus, betekent dit dat je nu Holo crypto moet kopen terwijl het goedkoop is? Laten we kijken.

Ter verduidelijking: Holo crypto (HOT) is de huidige naam van de token die Holochain aandrijft. Later zullen deze converteerbaar zijn naar HoloFuel.

Inhoudsopgave

Holochain

Holochain is een gedecentraliseerd peer to peer (P2P) hostingplatform. Het zal ook dienen als een alternatief voor blockchain technologie.

Een ding dat veel mensen zich niet realiseren, is dat bijna alle blockchain projecten afhankelijk zijn van cloudhostingservices zoals Amazon Web Services. Holochain heeft daarentegen een nieuwe methode bedacht. Dankzij het raamwerk van Holochain is het veelzijdiger, schaalbaarder en efficiënter dan blockchain.

Holochain technologie werkt door mensen in staat te stellen hun computers in hostingstations te veranderen. In plaats van één grote webhostingservice te gebruiken, maakt Holochain gebruik van duizenden kleinere. In die zin doet het met cloudcomputing in wezen wat Airbnb met hotels deed.

Airbnb elimineerde de noodzaak om in een groot hotel te verblijven door individuele huiseigenaren aan te boren. Het gaf huiseigenaren de mogelijkheid om hun extra ruimte te verhuren.

Holochain doet hetzelfde door mensen hun computers in hostingstations te laten veranderen. De host downloadt Holochain-software en laat deze op de achtergrond van hun computer draaien. Vervolgens kunnen hosts hun eigen hostingprijzen en voorkeuren instellen. Ze worden ook betaald in Holo crypto.

HOLO Hosting Platform

logo icon van holo app

Holochain streeft naar het creëren van “een menselijker internet”. Een internet waar interacties niet gezien en gecontroleerd worden door bedrijven. Waar onze informatie niet immoreel kan worden verkocht door bedrijven, voor commerciële doeleinden.

Holo wil een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we internet gebruiken door het te laten werken in het voordeel van mensen in plaats van bedrijven. Door de controle van bedrijven te minimaliseren.

Met Holochain kunnen mensen controle krijgen over hun eigen gegevens en online identiteit. Men kan transacties uitvoeren en verbinding maken met applicaties, zonder afhankelijk te zijn van gecentraliseerde entiteiten.

Inmiddels heeft het team op de infrastructuur van Holochain een hosting platform gebouwd. Wat Holo wordt genoemd. Dit is ook tegelijkertijd een app.

Met behulp van Holoports die beschikbaar zijn, kan je via de app van Holo bijdragen aan het netwerk en word je een deelnemer.

Holo Fuel

Voor het draaien van het ecosysteem van Holo, zijn er hosts, deelnemers vereist. Dit komt doordat HApps op het netwerk, opslagruimte en computerkracht nodig hebben. Hosts bieden dit aan.

Vervolgens worden ze beloond met Holo fuel (HOT). Holo Fuel wordt door het team van Holo, crypto-credits genoemd. HOT kan ingewisseld worden voor fiatvaluta, in-apps aankopen en hosting.

De problemen van Blockchain

Blockchain deelnemers moeten de volledige blockchain onderhouden, wat gepaard gaat met de overdracht van grote hoeveelheden gegevens. Deze database wordt door alle nodes (netwerken) opgeslagen. Alle nodes moeten dezelfde database controleren, en allemaal moeten ze akkoord gaan, voordat transacties goedgekeurd worden.

Dit heeft in het verleden gezorgd voor een overbelast netwerk. Wat resulteert in trage transacties en hoge transactiekosten.

De oplossing van Holochain en hoe het werkt

Bij Holochain komen deze problemen niet aan orde. De opslag van data is verschillend op iedere node. Ze hebben elk een unieke sleutel. Ook kan iedere node communiceren met de centrale server.

Nodes hoeven niet tegelijkertijd te werken en tegelijkertijd beschikbaar te zijn. Ze kunnen individueel transacties verifiëren. Daarna kunnen de dichtsbijzijnde nodes, de verificatie dubbel controleren door het te bevestigen of af te wijzen.

In theorie kan Holochain een enorme hoeveelheid transacties aan. De traditionele blockchain kampt met deze problemen, omdat iedere transactie door alle nodes gecontroleerd en goedgekeurd moeten worden.

Door de grote database in kleinere en beter beheersbare brokken te verdelen, sharding, hoeven Holochain knooppunten geen grote hoeveelheden gegevens over te dragen.

Hoe meer gebruikers, hoe makkelijker het wordt om gegevens te delen en te verwerken voor andere nodes. In andere woorden, hoe meer hosts er zijn, des de minder er zware taken zijn voor gebruikers op het netwerk. Hieronder gaan we dieper in op de 3 technologieën die worden gebruikt door Holochain.

Hash

Hosts hebben allemaal een eigen hash en draaien allemaal een node. Data wordt opgeslagen in een hash. Eenmaal opgeslagen, kan data niet meer veranderd worden.

Een Hashketen wordt gebruikt om een pad te creeëren om nodes te verbinden. Alle gebruikers hebben een unieke code voor zijn eigen data. De controle van het unieke code, gebeurd via P2P.

Cryptografisch ondertekening

Stel dat een bepaalde machine berichten ondertekent met hun digitale handtekening; anderen kunnen dan de handtekening verifiëren. Er is geen enkel persoon of apparaat die zich kan voordoen als jou. Dit gebeurd met behulp van jouw eigen unieke public en private key. In combinatie met de unieke code van de Hash biedt het bescherming tegen hackers.

DHT

Met Distributed hash tables (DHT) verlicht je druk op het netwerk. Data dat voor het publiek is, worden opgeslagen door een DHT node. DHT zorgt ervoor dat je geen bestanden hoeft te downloaden van één bron. Je kan meerdere bronnen gebruiken van verschillende mensen. Waardoor je uiteindelijk een bestand kan vormen tot één geheel.

Naast dat je dit kan doen, is het ook mogelijk om dingen van een centrale server te downloaden.

Verschillen tussen centrale netwerk, blockchain en Holochain
Verschil tussen een gecentraliseerd netwerk, blockchain en Holochain. (Bron: Data Driven Investor)

Een eigen Holo app voor jou en mij

Als ik bijvoorbeeld met je wil praten op Facebook, stuur ik jou geen bericht. Ik stuur Facebook een bericht en zij sturen het naar jou.

Toen kwam blockchain langs en zei: “Ah! We kunnen de partij in het midden wegwerken… door iedereen in het midden te plaatsen”.

Maar in realiteit is dat niet zo, want alleen als je technisch onderlegd bent, sta je in het midden. De mensen die in het midden staan zijn de groep miners die de records bijhouden van blockchain.

Maar het kan ook anders! Als jij en ik een Twitter Holochain runnen, hoeven we niemand in het midden te hebben. Wel moeten we allebei het programma op ons apparaat hebben.

Meer over Holochain applicaties

Zodra jij apps gaat aanpassen, kan het zijn dat de nodes hier niet mee akkoord gaan. Vervolgens ontstaat er een nieuwe chain, waar de aangepaste app op staat.

Jij en andere gebruikers kunnen ervoor kiezen om op de aangepaste app verder te gaan of op de ‘oude’ app te blijven. Inmiddels is het al mogelijk voor ontwikkelaars om holochain apps te bouwen.

Wie zit er achter Holochain?

Arthur Brock en Eric Harris-Braun hebben Holo in december 2016 opgericht. In 2008 hebben de twee gewerkt aan alternatieve valuta’s in het kader van MetaCurrency Project, een bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van technologische hulpmiddelen voor een peer-to-peer economie.

Arthur Brock is de mede-oprichter en systeemarchitect bij Holochain. Hij heeft ervaring als programmeur en ontwikkelaar.

Eric Harris-Braun is een ervaren computerwetenschapper en heeft Glass Bead Software opgericht, een bedrijf dat platform onafhankelijke en peer-to-peer communicatietools bouwt.

Holochain Foundation, is volledig eigenaar van Holo. De stichting heeft de rechten op het rrDHT-patent van Holochain. Zo willen ze gebruikers, investeerders en ontwikkelaars beschermen.

alle teamleden van holo crypto

Hoe kan je Holochain bewaren?

De holo crypto munt is een ERC20 token. Deze tokens kunnen op een hardware wallet bewaard worden. Het is verstandig om dit te doen, omdat je zelf de controle hebt over jouw private key en munten.

Het is al vaker voorgekomen dat er munten zijn verdwenen. Een hardware wallet biedt meer bescherming, dan een exchange platform. Wil je een hardware wallet kopen? Dan raad ik je aan om te kijken naar de Ledger Nano of een Trezor.

Holo crypto koers

De Holo crypto koers

Conclusie

Met een langverwachte roadmap, kan het nog jaren duren voordat het gaat lukken. Als Holochain succesvol is in zijn nieuwe architecturale benadering, kan hij misschien wel de Ethereum of zelfs de blockchain killer worden die zijn fanbase denkt dat het zal zijn.

Het is niet zeker of Holochain succesvol zal zijn, maar het is klaar voor gebruik en ontwikkelaars kunnen al beginnen met het bouwen van de applicaties die volgens hen onze samenleving en onze wereld kunnen helpen veranderen.